Polski orzeł z XX i to powieszony odwrotnie. Konie bez cieni? Żenująca scenografia i efekty specjalne. Po samej zapowiedzi daje 1!!! Szkoda czasu na gniota przypominającym Kac Wawe. (w 2012 Kac Wawa była najgorszym filmem 3D, a 2013 będzie dla bitwy) .
Tak,tak,wiem. Po prostu się podburzyłam za bardzo i się rozpędziłam. Ale rozumie Pan przecież ,o co mi chodzi.Gdyby Polacy nie brali w nim udziału,wątpię,żeby miał teraz tak negatywne opinie. Podsumowawszy cytatem :"swój swego zawsze podkopie".
"Po samej zapowiedzi daje 1"
A może by tak obejrzeć film i dopiero ocenić? Nie uważasz, że ma to trochę większy sens?
Nie bronię filmu, ale zamierzam go obejrzeć. Dopiero wtedy go ocenię i tak się powinno robić.
Panowie i Panie - film jest tragiczny. Proszę, nie zamierzajcie go obejrzec, nie marnujcie tych 20 zl do kina. poczekajcie na wersje w tv.
a i jeszcze jedno.... FILM NIE JEST POLSKI ! Garstka polskich aktorow.i tyle. I cieszmy sie z tego powodu.
Nie mozna przegapic filmu o naszym zwycięstwie. Jest ich tak mało; jest to jednak naszą winą. NIe chwalimy sie zwycięstwami tylko porażkami a że jako jedyny w historii kraj zdołalismy zająć Rosje to nikt o tym nie pamięta
Nawet Fronda ocenia film beznadziejnie:
http://www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/zadnych_oklaskow_i_smiechy_w_arcypowaznyc h_momentach_filmu._reakcje_mowia_same_za_siebie_24569
No nie pan widzę historyk dobry jest :) coś tam przeczytał gdzieś tam i od razu orzeł z XX wieku i to jeszcze odwrotnie powieszony... normalnie w głowie się nie mieści taki cud. Za to zaczyna zastanawiać poziom polskich historyków którzy widać nie znają obrazów polskich malarzy. Tak się składa że pewnie wzorowano się na obrazie Matejki na którym jest identyczna flaga jak ta w filmie za to historycy widzę poziom dobry trzymają nie wiedząc tego. Co do reszty się nie wypowiem bo akurat film bardzo przyjemnie mi się oglądało.