PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8042}

Blisko ciemności

Near Dark
1987
6,1 2,9 tys. ocen
6,1 10 1 2948
6,8 20 krytyków
Blisko ciemności
powrót do forum filmu Blisko ciemności
Eleonora

Mam ten sam problem (z opisem, znaczy się) i obiecuję, że nie będę do niczego przekonywał, jeśli nie chcesz.

Dobrze, teraz jesteś jakoś negatywnie nastawiona, ale kiedyś jeszcze się przypomnę (i poproszę o poważne potraktowanie tematu - coś niecoś wiem naprawdę, ale mam też straszne luki, poza tym za dużo wiem o historii religii i filozofii i to mi zawsze wyłazi w nieodpowiednich momentach).

Martinn

Ale to nie tak, że ja negatywnie. Ja wiem, że to może tak brzmieć, ale na serio nie o to chodzi. Po prostu to jest takie rozległe, a dla mnie w dodatku bardzo osobiste. nie traktuje tych tematów jak po prostu ciekawych czy kontrowersyjnych tematów do dyskusji. Nie chcę się do tego tak dystansować (traktować to na zimno) i jednocześnie nie chcę, żeby ktos powiedzmy wkraczał z butami w tą moją intymna sferę. To nie jest jak dyskutowanie jakichś interpretacji filmu czy czegoś tam innego, co może być dla mnie ważne, ale nie tak osobiste.

Eleonora

Mimo to wyczuwam jakąś niechęć.

Martinn

Może dlatego, że mam wrażenie, że to dla Ciebie temat jak każdy inny. Jest jakis zgrzyt wynikający z różnicy nastawienia - traktowania tej tematyki - może tą różnicę odczuwasz jako niechęć. I może jest w tym jakaś niechęć. Tyle, że nie każda taka niechęć ma jakieś negatywne zabarwienie. Tzn. np. niechęć do zwierzania się - raz jest ok, raz nie, ale przynajmniej w części przypadków jest to zdrowy odruch.

Oshin

I to bardzo sprawnie - trzeba Ci oddać sprawiedliwość.

A GOLONEK Cię śledzi? Golonek to samiec golonki, o ile nie jesteś golonką chyba nie powinnaś się bać.

Eleonora

Never heard of.

Eleonora

Też go mam.

Martinn

Super temat jest w gorących:
http://www.filmweb.pl/person/Miley+Cyrus-388178/discussion/Troch%C4%99+sie+pogor szy%C5%82a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-1463094

Oshin

Oczywiście, ze my też jesteśmy w gorących - na pierwszym miejscu - bo jakże by mogło być inaczej :D Znaczy znowu jesteśmy młodzi, jesteśmy kreatywni, jesteśmy bogami.

mikka_v

Tak sobie pomyślałam, ąe jak po łikędzie jakaś litościwa dusza wytrzeźwieje i naprawi te powiadomienia i mi one wszystkie na raz na skrzynkę przyjdą, to ja się chyba pochlastam...

mikka_v

To ja to pieprzę = znowu nie będzie można przeklinać.

Martinn

Powaliło Cię, przecież nikt poza mną tu nie zajrzy.

Oshin

Ostatnio nas Vesper nawiedziła. I Arbi - ale Arbiego już chyba nie ma definitywnie.

mikka_v

Przecież Vesper nie zgłosi nadużycia, hehe. Jeszcze nigdy nic nie zgłosiła.

Oshin

A ja w ogóle nie mam w hotach tego tematu. Terminator króluje. No i Marcie na trzecim.

Eleonora

Spójrz na Forum i po prawo.

Teraz to już nigdy nie wiadomo, kto może znienacka zajrzeć, a szlachectwo (niestety) zobowiązuje.

Martinn

Taaa nie wiem do czego.
Oj każdy nasz temat ląduje od zawsze, od LMI w gorących i jakoś tłumów zwiedzających nie widzę. Więc bez paniki, róbmy swoje ;D

mikka_v

Na pewno podziwiają nas z ukrycia :P

Eleonora

Ja zawsze. ;)

Oshin

ach... ;)

Eleonora

o, ale nieźli jesteśmy, bo razem z Marcie zajmujemy dwa miejsca w hotach. Już dawno nie byliśmy aż tak młodzi, kreatywni i bogami!

Eleonora

Byliśmy - jak parówkowaliśmy posty, święciliśmy wąpierze i wkurwialiśmy Haruke - wtedy jednej nocy okupowaliśmy 3 pierwsze miejsca :)

mikka_v

To był stary fw, na nowym nie da się parówkować. Jesteśmy bogami na tyle na ile się da na nowym.

Eleonora

Co znaczy "parówkować"?

Oshin

Na starym FW dalo się ta ścieśnić drzewko do prawej, że można było pisać posty ze słowami w pionie - cienkie jak parówki - czyli parówkować posty :D

mikka_v

Aaaa, już kojarzę, że się tekst zlewał z obrazkiem i nickiem, czy jakoś tak...

A na nowym drzewo działa do któregoś poziomu tylko, potem jest niezły miszmasz.

mikka_v

A potem dokonywało się cudu (typowego dla boskich działań), że wykraczało się poza pole przeznaczone na okna z postami - przekraczało się granice ekranu! To było coś!

Eleonora

Marti, nie masz gdzieś w archiwum stosownego jpga?

mikka_v

Nie, takich staroci już nie...
nawet jeśli się po coś robiło screeny, to dawno gdzieś zaginęły (komp nowy).

mikka_v

Ty miałaś robić printy. Ja pozapisywałam strony, ale u mnie nie ma parówek, bo parówki były przy wchodzeniu spod FF, a jak wchodziłam spod IE było wykraczanie w niebyt. Wykraczanie w niebyt mogę chyba skombinować - znaczy zobrazowanie.

Eleonora

To skombinuj, bo ja nie sprintowałam... Moja wina, mooooooojaaaaaaaa....

mikka_v

Ale wysłałam Ci pozapisywane te tematy jako html pocztą. kiedyś kiedyś
Szukam tego, ale na razie mam inne tematy, które zapisywałam przed zmianą na nowy fw, ale w nich nie ma parówkowania. Nie wiem gdzie wsadziłam tamte. Myślałam, że mam razem. Poszukam jeszcze.

Eleonora

w końcu to dowód na bycie bogami...

Eleonora

Kurde...

Eleonora

Ja pierdziu!

mikka_v

Haruka jeszcze żyje - nie widziałem od miesięcy?

Martinn

Nie wiem, nie bywam. Mam tylko zarzucony stamtąd temacik z wypiórzymi teledyskami, a tak to nie wiem.

mikka_v

Himi się tam czasem udzielała, ale Haru... a kiedyś wszędzie było jej pełno ;)

Nic, Regis na pewno będzie wiedział.

Martinn

Nie wiem, nie wiem, wampiretki mi zniknęły z oczu dość dawno. Jeszcze na tłajlajcie, jak się obraziły, że się muszą dzielić Regisem.

mikka_v

To chyba zrozumiałe ;P

Martinn

Mówicie o takim ładnym, oszronionym awatarze z ust koralem?

Oshin

To Himi - tak o niej. Cukier na ustach.

mikka_v

Ja wolałem zawsze tą zielonooką.

Martinn

Tya, zwłaszcza jak próbowała ucywilizować Victora, a ten sobie z niej jaja robił...

mikka_v

Vic o ten pacan, co się na forum cieszył z dywidendy z PZU?

Oshin

A to tam też go zaniosło? Jak z dywidendy PZU to na 100% ten sam pacan :D

mikka_v

Jego też trochę śledziłam, bo potwornie bluzgał. Taki niebieski 19 cośtam się koło niego pałętał.

mikka_v

Awatar ładny. Zapamiętałam.

Martinn

O, kurczę, dopiero teraz wszedłem na blog Jehanne - też lubię Mont Saint Michel.

To mówicie, że z niej taka laska?

Martinn

Też ją pośledziłam po rekomendacji Oshin. Ta Joanna d'Arc mnie zachęciła. Ale to tyle.