PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8042}

Blisko ciemności

Near Dark
1987
6,1 2,9 tys. ocen
6,1 10 1 2947
6,8 20 krytyków
Blisko ciemności
powrót do forum filmu Blisko ciemności
Martinn

Ona ma konto na portalu "Ruch Czystych Serc", tam są jakieś zdjęcia. Nie czytałeś na forum o "talii osy"?

Oshin

Tylko ty masz czas i chęć czytać to wszystko ;D

Martinn

Szybko czytam. Piszę też szybko, 300 znaków na sekundę. Albo minutę. Nie pamiętam, musiałabym w cv sprawdzić.

Oshin

Bez patrzenia na paluchy?

mikka_v

Bez.

Oshin

Kiedyś miałam taką przepisywaczkę, co pisała bez patrzenia w zastraszającym tempie, tylko miała pod siebie przerobioną klawiaturę - nic nie miała na swoim miejscu, literki poukładane tak potwornie dziwnie, że szok, żeby jej było wygodnie. I przepisywała w takim tempie takie tomiszcza, że nikt nie nadążał za nią ze sczytywaniem tego...

mikka_v

Ja mam normalną klawiaturę, patrzę się na wyświetlacz, a czasem gdzieś tam w bok, na dziecko, na film, na męża, na kota.... na zupełnie nic w przestrzeni.

Mój mąż tego nie lubi, tzn. mówi, że go to wnerwia, bo wyglądam wtedy, jak cyborg. Ale ja to uwielbiam, bo ludzie czasem śmiesznie reagują.

Oshin

Kot! Oooo następna kobieta z kotem :D

mikka_v

Kochana, ja koty uwielbiam, kiedyś mi nie pozwalali mieć w domu własnego, to miałam wymyślonego. Nazwałam go Regan.

Oshin

Mój jest real i się nazywa "Nie-właź-tam-czarna-cholero". A pieszczotliwie go wołam "Nie-kładź-się-mi-na-papierach".

mikka_v

No teraz, jak mam swój dom, to mam oczywiście czarnego własnego kota, który się nazywa Zdzisław, roboczo Dzidek. Killer.

A oto rzeczona bestia:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs214.snc1/8130_1218743825199_112698 1861_30699365_5993343_n.jpg

Oshin

Iiiiii prawie taki jak mój :D A właściwie, to identyczny!

mikka_v

A tu kot wypróbowuje pudełko, czy dobre:

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs214.snc1/8130_1218750905376_112698 1861_30699393_3149885_n.jpg

Oshin

Jaaaa nie umiem tak wklejać fotek... Mój najbardziej lubi torbę od laptopa.

mikka_v

To z fejsbuka. Mam dobry dzień, to może chcecie mnie zobaczyć jeszcze?

Oshin

Najlepiej z kotem :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Oshin

Jeszcze daj z zimy i z lata.

Louis_de_Pointe_du_Lac

W zimę mnie nie widać spod czapki, a latem ledwo wyściubiam nos z morza.

Oshin

hehe Oshin dobre z tym zablokowaniem - jak dać ciastko i mieć ciastko :P

Eleonora

Temat jest w gorących, ja się boję, już mnie i tak Metanol prześladuje, męża mojego ogląda na nk, mnie ogląda, moją wagę na oko ocenia, i jakieś inne bzdety.

Ale zdążyłaś zobaczyć?

Oshin

Najs.

Ja wam mogę pokazać tylko swojego kota, a i to z niestarych znalazłem tylko takie z daleka - za to śmieszne, nie wiem po cholerę on tam wlazł, prawie pod sufit http://img541.imageshack.us/i/dscn0048p.jpg/

Martinn

To jest bardzo strategiczne miejsce dla kota, on tam wlazł, bo tam była półka. Mój kot musi wejść na każdą półkę, bo on musi sprawdzić, czy tam można wejść. Tak po prostu.

Oshin

Wiadomo, mówię z niekociego punktu widzenia ;D

Martinn

Ładna kuchnia, ładna. Widzę, że Tobie też się tak brudzi sufit, jak u mnie. ;D

Louis_de_Pointe_du_Lac

Weź nie gadaj, to tylko odblaski, bo zdjęcie i fotograf kiepscy.

Martinn

Dobra, dobra.

Oshin

Taaak, prosimy!

mikka_v

Dobrze, że nie nazwałem swojego Zdzisiek, bo jest niezmiernie podobny.

mikka_v

Kurde wszyscy mają czarne. Tylko ja rudego pręgowanego sukinkota.

Louis_de_Pointe_du_Lac

A bo ty zawsze musisz mieć inaczej. Ale rudzielce też są cudne. Piętro wyżej nade mną jeden mieszkał, bili się z moim na balkonie. Mój właził po kracie do góry a rudy się zwieszał głową w dół ze swojego balkonu i się okładali ile wlezie.

Louis_de_Pointe_du_Lac

Rude fajne są. Ja to bym jeszcze jednego chciała, ale małżonek zaprotestował.

Może się skombinuje dla młodego, na Gwiazdkę.

mikka_v

i czarownica w dodatku

Eleonora

Biorąc pod uwagę jeszcze mnie i Louisa, to czas najwyższy skończyć z tymi gryzoniami i wziąć sobie kota, Eleo ;)

Martinn

E tam. Dotyk szczurzego brzuszka to antidotum na całe zło świata! A te łapeczki w kształcie maleńkich gwiazdeczek! ach...

Eleonora

E taaaam, a kocie łapy się zamieniają w królicze, jak śpi, albo jak się go położy na plecach.

Louis_de_Pointe_du_Lac

A poza tym szczurek nie pomruczy.

mikka_v

I nie rzuci się z pazurami na nogę znienacka.

Louis_de_Pointe_du_Lac

Oj akurat z tym rzucniem, to niestety zdecydowanie się rzuci, tyle, że nie jest to fajne. Znaczy jak się ma spodnie to ok, ale jak pończochy, albo gołą nogę... Szczurki uwielbiają się wspinać, a każda noga, to jak mini drzewo :P stanowi szczurze wyzwanie :P

Eleonora

No ale nie są to zapewne pazury wbijane 10 cm wgłąb skóry.

Louis_de_Pointe_du_Lac

Wbijanie to jeszcze nic, małe ranki - najgorzej, jak drapnie.

Martinn

Mój nawet wgryźć się porządnie potrafi. Zdecydowanie mocniej od innych kotów...

Louis_de_Pointe_du_Lac

A propos zębów i pazurów, mój sobie sam obgryza paznokcie, bo nie lubi obcinaka.

mikka_v

Łe, samowystarczalny.

Louis_de_Pointe_du_Lac

Poważnie. Kiedyś mu chciałam obcinać, nawet obcinak kupiłam i inne szykany, ale wyszłam z tego z kilkoma sznytami, a on sobie usiadł pod kaloryferem i obgryzł. I tak już zostało.

mikka_v

Oczywiście, mój robi tak samo - jeszcze bym miał bydlakowi pazury obcinać?

Louis_de_Pointe_du_Lac

To pewnie z miłości :P

Eleonora

Żebyś wiedziała, koty tak mają.

mikka_v

A Ty swojego się nie boisz wypuszczać na balkon? Ja przy moim nawet swobodnie okna nie otwieram na oścież.

Louis_de_Pointe_du_Lac

Mieszkam na parterze, a on jest niewychodzący. To jest kot z odzysku, znajda, ktoś go bił i wyrzucił i ma traumy swoje różne. Np. nie wyjdzie sam z domu za nic na świecie. Żeby go wynieść to jest walka o ogień, żeby go wepchnąć do klatki, bo nogi za próg nie wystawi. Wychodzi tylko na balkon i wieczorem na klatkę, jak idę karmić bezpańskie koty - to wtedy staje przy drzwiach i sprawdza, kto przyszedł do stołówki, ale dalej nawet końca pazura nie wychyli. Więc mogę przy nim okna otwierać.