PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8042}

Blisko ciemności

Near Dark
1987
6,1 3,0 tys. ocen
6,1 10 1 2964
6,9 16 krytyków
Blisko ciemności
powrót do forum filmu Blisko ciemności
mikka_v

Ale po spotkaniu można iść do baru. Wypić za sukcesy, otwartość na spotkaniu itp. każdy powód dobry!

Eleonora

Nie wmówicie mi alkoholizmu. Nie nie nie!

mikka_v

a ja to "wódki i pacierza nigdy nie odmawiam"

Lucynica

A kto tu mówi o odmawianiu :D Ale oni tu grupowo uważają, że mnie do AA należy wysłać. Doprawdy nie rozumiem ich postawy. Psy ogrodnika normalnie, psy ogrodnika, abstynety jakieś czy cuś?

Oshin

dzięki :* i Twoje :) też spożywam aktualnie

Lucynica

Lucy, zafarbowałam sobie głowę i jest strasznie czarna, tzn. niby brąz (dziewczyny lubią brąz), ale ciemna, jak cholera jaka.

Oshin

ja tez mam brąz :)
"red red wine, goes to my heeeaaad"

Lucynica

Dla nowego gościa
http://www.youtube.com/watch?v=EsQvXEWeJQk ;P

Martinn

nie wiem jak ja się tu znalazłam ale tu jest fajnie :)
dzięki- lubię Martynę i jeszcze "w domach z betonuuuuu nie ma wolnej miłosciiiii"
:D

Lucynica

Jest wolna miłość, na forum FW.

Jest bardzo fajnie. Jak na naszej bitwie, pamiętasz jeszcze naszą bitwę?

Oshin

tam to jest mizeria a nie miłość - choć lubię mizerię;)

Lucynica

Oj, czasem jest wolna miłość, tylko trzeba wiedzieć, gdzie szukać.

Ale mizeria straszna, fakt.

Oshin

no to musicie mnie czasem naprowadzić żebym trafiała w takie fajne miejsca :)
wczoraj słyszałam audycję w Esce Rock "jak byście zareagowali gdyby ktoś z waszych bliskich okazął się HOMO SAPIENS??" :D:D
ale oni to zerżnęli z Musierowicz :)

Lucynica

No ja nie wiem, co ja bym zrobiła, strach się bać. Strach sprawdzać nawet.

Oshin

zaiste, strach.
Ale jak mowili ludziska "som tolerancyjne byle młodych chłopców zostawił w spokoju"

Lucynica

Normalnie wstyd w rodzinie... Nie dość, że homo, to jeszcze sapie...

mikka_v

podłość ludzka nie ma granic

mikka_v

Dokładnie!

Martinn

Ale jego chyba nie zabanowali, w każdym razie ja nie zgłaszałam. Chociaż ktoś mi pomógł z kasowaniem, także kto wie, kto wie...

Oshin

duchy. Martin mógłby Ci wiele powiedziec o duchach. Ostatnio znalazł odpowiednią stronkę :P

Eleonora

I trochę trupów rozwleczonych na niej jest.

mikka_v

Coś czytałam.

mikka_v

Nie rozumiem, jak można nie lubić trupów.
Trup też człowiek.

Martinn

Nawet lepszy, bo nie spamuje. I w głowę nie walnie.

Tzn. walnąć może, jak z szafy wypadnie na przykład.

Oshin

Same plusy doprawdy... Ja tam kilka wad widzę też: lekko śmierdzi i przecieka na przykład.

mikka_v

Żywy też przeciekać może. I śmierdzieć, niestety. Autobusem nie jechała nigdy?

Oshin

Do tego żywy jest nieobliczalny.

Eleonora

A jak Niemiec, to już w ogóle, wiadomo, lepszy martwy.

Oshin

Tak samo jak i żywy pod wpływem Niemca.

Oshin

Albo całkiem jak niemowlę - też przecieka różnymi otworami i wydziela różne wonie...

mikka_v

Uwielbiam niemowlę. W każdej ilości. Z patelni, na parze, na chrupko i po tajsku na słodko.

Oshin

Hehehehe, w mojej wersji to brzmi: Uwielbiam dzieci. Zwłaszcza na surowo :D

mikka_v

Ale ja naprawdę lubię dzieci, mam z tym nawet lekki problem, ale to zupełnie inna historia....

Dobra, teraz mam mega stres, bo po raz pierwszy w życiu sobie sama pofarbowałam włosy, nie henną, czy rubiną, tylko normalną farbą. I się boję, co wyjdzie. Lękam się nawet.

Oshin

Boj się, bój, ja też raz jeden w życiu ten błąd zrobiłam :D

mikka_v

A Ty tylko naturalnych używasz? Ja jak farbowałam, to jednak tymi normalnymi. Fakt, że nieco niszczą włosy, ale jednej mniej jedne więcej. Zależy od farby, a wszystkich kolorów naturalnymi nie uzyskasz przecież.

Eleonora

Ja używam fryzjera. A co do koloru, to Uza wie najlepiej :F

mikka_v

Nigdy w życiu nie byłam u fryzjera. Tzn. nie, raz, w lipcu, nie miałam innego wyjścia. To było koszmarne przeżycie.

Wcześniej mama mi farbowała i strzygła włosy, ale od 30 czerwca mama jest leżąca, niestety.

Oshin

Moja też leży, tylko od września. Zwiedziłyśmy wszystkie szpitale w okolicy...

A fryzjer, dentysta i ginekolog to jest wybór normalnie jak małżeństwo - jak dobrze trafisz, to się nie rozwiedziesz do końca życia :)

mikka_v

Uff, jak dobrze że ja tak mam tylko z dentystką.

Martinn

Ciężko jest być kobietą Martin, już ci kiedyś tłumaczyłam, że wy co prawda sikacie na stojąco, ale za to my rozróżniamy więcej kolorów.

mikka_v

Lepiej, jak sikają na siedząco, bo wtedy w kiblu tak nie capi. Po kie licho komuś wysięgnik do sikania, jak do kibla nie trafia?

Oshin

W warunkach polowych się przydaje.

mikka_v

To prawda. Nie trzeba gorączkowo szukać krzaka.

Oshin

I robić zakrzakowej gimnastyki. Ale w zamian za to my widzimy więcej kolorów, a co za tym idzie nasz świat jest piękniejszy i barwniejszy i w ogóle... Szlag, chyba bym wolała sikanie...

mikka_v

Czujemy też więcej zapachów i słyszymy więcej dźwięków. Nie wiem, czy to takie fajne.

mikka_v

Prawda (z tymi związkami na całe życie).

W szpitalu spędziłam każdy wieczór lipca i połowę wieczorów sierpnia. Na dwa tygodnie mnie brat puścił na urlop.

Oshin

Ja się nie dziwię, że masz problem. Kanibalizm jest karany.

mikka_v

No katastrofa. I do tego hałas.

Eleonora

Tłumaczyłem ci na Człowieku, o co z nią chodzi.

Mówię, napisz wreszcie kiedyś konkretnie, co o tych sprawach wiesz lub uważasz osobiście (jako Ty;), to porozmawiamy, bo na razie gadamy bez sensu.

Martinn

No, ale ja nie mam potrzeby. Jakiś czas temu pisałam jednemu koledze o tego typu rzeczach, bo był szczerze zainteresowany, no to jemu się porozpisywałam. Ale jesli chodzi o Ciebie, to wydaje mi się, że Tobie dobrze z Twoimi poglądami i wiedzą. A gdybym zaczęła opisywać Ci swoje, to na 99% miałbyś ochotę mnie przekonywać, że coś powinnam inaczej rozumieć niż rozumiem. To są skomplikowane rzeczy, o których jak się zacznie pisać, to naprawdę dużo tego wychodzi. Trzeba by było poświęcić dużo czasu, a dla mnie to nie jest temat do polemiki. To są dla mnie zbyt poważne kwestie.