PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4258}

Blow

2001
7,8 227 tys. ocen
7,8 10 1 227332
6,5 31 krytyków
Blow
powrót do forum filmu Blow

Tak to już jest że nie każdy film, nieważne jak dobry by nie był zostaje nie doceniony przez chociażby Hoolywoodzkie Stowarzyszenie prasy Zagranicznej czy Amerykańską Akademię wiedzy i sztuki filmowej;
Ten film naprawdę jest swietny;
Opowiada świetną, ciekawą historie, genialnie przeprowadzoną przez reżysera.
Widzimy zmianę bohaterów, zmianę ich losów, szczyt i dno.
Obserwujemy dwa aspekty uzaleznienia: to kolorowe i to mroczne, ciemne, śmiercionośne
Na dodatek ciekawa fabuła i historia, okraszone sa ciekawą muzyką i zdjęciami nie wspominając już o kreacjach aktorskich: Depp, Cruze ( to skandal że GRAF miało czelnosć ją nominować do Złotej Maliny!!!), Griffiths - najbardziej wybijające się postacie z filmu.
+ Świetna charakteryzacja
i zakończenie: kilka historii otwartych - co się działo z żoną Junga, jego przyjaciółmi z Kalifornii, Diegiem?
No i sama - przybijajaca troche końcówka i końcowy monolog deppa- naprawdę film bardzo dobry.
Jak wyżej pisałem szkoda że zamiast Deppa zauważono np. Toma Wilkinsona
( " Za drzwiamia sypialni ") który nie zasługiwał w ogole na nominacje,
Pozdrawiam, konsorcjum:)

ocenił(a) film na 8
konsorcjum

Całkowicie się z Tobą zgadzam, film uważam za świetny. Depp jak zwykle genialny, Cruz charakterystyczna i wyrazista. Czy nominacje do Maliny dostała za tę rolę?

Końcowka na maxa mnie zdołowała, tak mi było go szkoda:(

ocenił(a) film na 10
konsorcjum

jak dla mnie mistrzostwo swiata ;) od poczatku seansu wiedzialem ze ten film jest udana produkcja

ocenił(a) film na 9
konsorcjum

Jezeli wam sie podobal BLOW to polecam dokument do obejrzenia http://www.filmweb.pl/f274455/Kokainowi+kowboje,2006

a wiecej na temat filmow biograficznych link ponizej:

http://www.filmweb.pl/user/Promesto

ocenił(a) film na 10
konsorcjum

Film rewelacyjny, zgodzę się. I zgodzę się się także, że bardzo dużo filmów nie zostaje docenionych. A ten z pewnością należy do jednych z najlepszych filmów biograficznych.