6,9 90 tys. ocen
6,9 10 1 90407
7,1 53 krytyków
Blue Jasmine
powrót do forum filmu Blue Jasmine

Ciekawi mnie ile osób obejrzałoby tą produkcję, gdyby reżyser nie był znany, bo tak nudnego filmu dawno nie widziałem.

Życiowy? A cóż w nim było życiowego? Bardziej życiowe filmy produkowano nawet u nas (taki dla przykładu Plac Zbawiciela pokazuje ludzi i ich problemy), a to... To nawet nie do końca wiem co to było, urywek z życia najbardziej niesympatycznej wariatki na świecie.
Jak dla mnie był zupełnie oderwany od rzeczywistości i może o to chodziło, bo taka była główna bohaterka, ale wszyscy pozostali zachowywali się równie dziwnie i w wyniku tego wszystko traciło kontrast. A poza tym taka nuda, że masakra. Nuda o wariatce, która była tak zakłamana w sobie, że wolała stracić rozum niż przyznać prawdę. Żałosna bohaterka, której przez cały film nie mogłem nawet trochę współczuć, a przy końcu to wręcz żałowałem, że to ona nie powiesiła się w celi. Dawno nie oglądałem tak niesympatycznej roli w filmie. I po co to wszystko? Ano po nic, film na końcu po prostu się urwał. Bez zakończenia praktycznie z moralizatorką, że "kłamstwo ma krótkie nogi". Jedyna dobra rzecz w tym filmie to jego długość, w miarę krótki, ale i tak nie warty ani chwili. Nie obchodzi mnie reżyser, bo trzeba powiedzieć sobie wprost - CHAŁA JAKICH MAŁO!