7,3 88 tys. ocen
7,3 10 1 88091
7,6 41 krytyków
Blue Valentine
powrót do forum filmu Blue Valentine

i nie poznał sie na typowym przykladzie spierd...ej laski. kliniczny przykład zrytego beretu i scierki, niestety jak juz pisałem koleś był zielonym w dodatku idealistą. Zgubiła go po prostu zwykła ludzka dobroc, której nie nalezy okazywać takim ścierkom bo one nie rozumieją "tego" języka...Polecam ten film jako instruktaż dla panów jakich lasek unikać z góry i nie wierzyć że sie poprawi :P do teog dodac mozna kilka innych cech porypania ktore wystepuja szeroko wśród pań . Np te jej teksty przy stoliku w motelu na ktore koles odpowiedział i ją zaorał!:D ps od kazdej innec strony film jest co najwyżej sredni :P

ocenił(a) film na 8
Syrinx

Przepraszam, ale wyjaśnij mi kilka kwestii, których naprawdę nie rozumiem.
Którym 'typowym przykładzie'? Zgubiła go ludzka dobroć? To, że się zakochał i zrobił to, co uważał za słuszne, go zgubiło? Czyli co, uważasz, że przekaz tego filmu to nastawianie się na każdą kobietę źle, dopiero jeśli uznasz, że ona na to jednak może zasługuje, to będziesz dla niej dobry?
Proszę Cię - oglądaj, oceniaj, ale nie komentuj, bo tylko doprowadzasz ludzi do łez.

june_white

"Proszę Cię - oglądaj, oceniaj, ale nie komentuj, bo tylko doprowadzasz ludzi do łez.: rozwalilo mnie to ! ano po całości ! obejrzył dokładniej , a przekazem jest m in to co piszesz ale w ramach zdrowego rozsadku tak jak spotykasz kazda inna obca osobe nie wchodzisz w jego zycie od razu i nie poswiecasz sie w 100% i swojje otwartosci itp to normalne zachowanie ze poznajemy osoby itp po tym co mowia a glownie jak sie zachowuja /postepują oceniamy! koles po prostu ta ludzka dobroc go zgubiła na samym wstepie !!!
1.poznal laske i sie dowiedział ze ma dziecko z kims innym
2 dostla po pysku od je chlopaka jesli mozna tak to ocenic
3. zlitowal sie nad sierotka marysia bo pewnie tak ja postrzegał raczej nei wiedzial jaki to szlauf bo pewnie mu sie nie chwaliła :P!
4. typowy odruch widzial panienke ktora jest zamotana w ciazy porzucona /ona swiadomie badz nie jeszcze dograła bidulke poszedl z nia na aborcje ta wybiegla ten chcial ja pocieszyc itp i tak juz byl w nia wkrecony wiec nic by mu tego z glowy nie wybilo!
5. pozniej zdecydowal a co tam nie moje dziecko bede harcerzem i sie nia zaopiekuje jak ostatni naiiwniak myslał ze ona go pokocha jak ten jej da milosc, cieplo itp
jedna z przyczyn dlaczego ona go nie nazywala "prawdziwym mezczzna"(co za debilne okreslenie) hehe bylo to ze przyja ja dzieciata itp bo wiedziala ze żaden koles by tego nie zrobił miala go troche za frajera w dodatku byl taki dobry dla dziecka i to nie swojego opieknczy itp a dla niej nie byl to wzorzec "prawdziwego faceta" ona wolala takiego co walnie w stół , rzuci miesem jebnie jej w pysk i przeleci od tylca jak sucz w burd.! bo taka sie urodzila tak ja wychowano to jej nie usprawiedliwia ale troche tlumaczy jej debilizm i puszczalstwo! On ja kochal wiec nie mogl spelniac jej zachcianek o biciu i poniewieraniu jej! to akurat jest dosyc czesty przypadek w relacjach d-m ze kobieta swiadomie badz podswiadomie domaga sie czesciej badz raz po raz szorstkiego traktowania! ja wkurzało ze on normlanie rozmawial i drążył temat bo chcial sie komunikowac a ona nie znala jezyka komunikacji normalnej/ ludzkiej! tu w temacie tego filmu wypowiedziala sie jakas laska co twierdzila ze w aucie to byl koszmar ze on sie dopytal co i jak ze ona wolalaby jakby facet jebna w deske ... co za absurd widac podobna laska z brakiem zdolnosci komunikowania sie ! najgorsze to jak facet ktory potrafi rozmawiac o zwiazku wnikac w szczegoly uczuc itp spotyka sie z dziewczyna ktora jest introwertyczka z blokada rozmowy na tematy emocjonlane bo woli jezyk piesci/seksu itp jak typowy czlowiek pierwotny! ona byla wlasnie takm pierwotny czlowiekiem podstawowe instynkty itp. niby wolala tamtego kolesia ale z nim tez nie potrafila ulozyc sobie pożycia obrazila sie na amen za spust :P lol a pozniej jak spotkala go w markecie widac bylo ze dalej miala na jego punkcie klina dlatego jej reakcja w samochodzie byla jaka byla a jak on drazyl temat to ta wyskakiwala z tekstami ze byl spasiony i byl looserem (tak jakby jakiegokolwiek faceta to obchodzilo) on trafnie ja odczytal ze tak na prawde to ona chciala sobie wkrecic te brednie i zaczela odwracac kota ogonem kolejny typowy mechanizm winnej!!! typowy mechnizm zaprzeczenia itp Niestety jej maz byl po porstu nie tylko w porzadku facetem ale i dobrym czlowiekiem ojcem byl lepszym ojcem niz ona matka! nawet psem sie nei potrafila zajac! niestety jego dobroc i wiara w to ze generlanei kobiety sa z facetami z milosci go zgubiła i sam mowil ze kobiety nie wybieraja wedle uczuc ale wedle tego gdzie im wygodniej i sam zapomnial o tych slowach! to tez go zgubiło ! uff ale sie rozpisalem ehhe ps nie chce mi sie juz robic korekt 3mka :) ;* i caluski:P

Syrinx

ps. czyzbys sie utożsamiała z bohaterka?heehe