zna ktoś może? chodzi mi o historie małżeństw, które mają problemy i starają się jakoś sobie z
nimi poradzić. tylko nie "Próba ogniowa", to już mam za sobą ;)
z góry DZIĘKI :)
a odnośnie "Blue Valentine"- piękny film
ten film jest jedyny w swoim rodzaju jak dla mnie najgenialniejszy ze swojego gatunku :)
a odnosnie "innych" w jakims stopniu tam zblizonych i tez w sumie ciezkich to tak jak juz bylo wspomniane "Droga do szczescia" ale rowniez "Granice milosci", "Ostatnia milosc na ziemi", "Kochalem ja", "Mamut", "Przetrzymac ta milosc" ,"Malowany welon"
"Granice miłości" i "Droga do szczęścia" jeszcze lepsze od "Blue Val". Który jest faktycznie bardzo dobry, wiarygodnie zagrany i napisany, ale w sumie dość banalny, bo takich bab nie brakuje i jest to dość pospolita historia.
Zdecydowanie Closer ;) Niekoniecznie małżeństwa, ale problem par. Ach, no i jest jeszcze Little children.
"Tylko miłość" (ang. The story of us) z Brucem Willisem i Michelle Pfeiffer. Powracam do niego tak często.. Film przepiękny i w dodatku z muzyką Erica Claptona.
"W kręgu miłości" ("The Broken Circle Breakdown") - za parę dni wchodzi do kin studyjnych, bardzo polecam!