W zwiastunie jest wulgarna, ordynarna, chamska, czyli zupełnie nie taka jaka była Kalina. Nie taka, jaką ją wspominają jej rówieśnicy. Prawdziwa dama, seksowna, wyzywająca, owszem, ale zawsze elegancka, zawsze z klasą. Miłująca słowa polskich poetów i tak pięknie je artykułująca w swoich występach. Wizerunek Dębskiej/Klimkiewicz to tani skandal.
Oj, masz zbyt wyidealizowane wyobrażenie Kaliny. Jej przyjaciele często wspominali, że przeklinała soczyście i oryginalnie. Dodam jeszcze, że jej małżeństwo z Dygatem zdemolowało relacje pisarza z jego córką. Palant potrafił minąć nastolatkę na ulicy bez słowa- trudno mi to sobie wyobrazić. Zresztą Kalina też była dla pasierbicy okrutna. Czekam na film, ąby zobaczyć Zalewskiego jako kochanka Kaliny.
Polecam "Z kim tak ci będzie źle jak ze mną" Remigiusza Grzeli czy biografię Dariusza Michalskiego.
Kalina zawsze trzymała fason.
Do końca.
Pomimo coraz bardziej doskwierającej małżeństwu biedy (jego nie wydawano, nie publikowano, w sposób zupełnie odgórny, arbitralny), jej z kolei nie zatrudniano ani w kinie ani w telewizji.
Ale faktycznie relacje z córką spaprali.
Ja nie widzę nic oryginalnego w jej przeklinaniu jeśli chodzi przynajmniej o zwiastun :)
Oj, no ja nie widzę nic oryginalnego w jej przeklinaniu, przynajmniej jeśli chodzi o zwiastun.
Przeklinała podobno miała mocy temperament i wulgarny charakter a przy tym charyzmatyczny i intrygujący z pewnością prawdziwa seksbomba i diva lat 60. Tu wypowiadają o niej jej przyjaciele/ znajomi
https://youtu.be/Id3qxyeOQac
Elegancka zawsze z klasą, strzeliła z liścia małoletniej córce Dygata, o czym ta ostatnia wspomina w swojej książce.
Jak dama miłująca poetòw może być okrutnym człowiekiem dla pozostawionego przez rodzicòw dziecka? Dama na zewnątrz, prostaczka z natury.
Mylisz porządki. Była fatalną matką/macochą - zgoda, ale to nie znaczy, że nie była damą. Ot, paradoks - jedno nie wyklucza drugiego.
Potwierdzasz jego słowa - była damą na zewnątrz, prostaczką z natury. Jedno nie wyklucza drugiego.