8,0 376 tys. ocen
8,0 10 1 376017
7,3 67 krytyków
Bogowie
powrót do forum filmu Bogowie

Oczywiście to inne filmy, ale konfrontacja bez dwóch zdań na korzyść M44.
Doprawdy nie wiem czemu ten film jest tak mocno forsowany i skąd taka wysoka ocena. Od dawna coś mi nie pasuje w tych filmwebowych notach...

ocenił(a) film na 10
Engbers

Wystarczy, ze go namietnie sluchasz Waclaw. Nie musisz sie znac. Zreszta pewnie na niczym sie za bardzo nie znasz :)

ocenił(a) film na 5
AdamOsx

Nie przypominam sobie abym słuchał disco-polo. Tym bardziej namiętnie. Znam się np. na mikrostrukturach żeliw. A ty?

ocenił(a) film na 10
Engbers

Ja sie znam na filmach :)

ocenił(a) film na 5
AdamOsx

Na tych trzech, które obejrzałeś? Nie wątpię.

ocenił(a) film na 10
Engbers

Na wysypisku pracujesz, że na żeliwach się znasz?

ocenił(a) film na 5
exonix

Nie przyjacielu, taka praca jest dla takich jak ty :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
AdamOsx

Dokładnie,proponuję zostawić go z tym jego dennym założonym tematem.

Engbers

bo wszystkim którzy go widzieli BARDZO KTwojaM. ALE TO BARDZO SIĘ PODOBAŁ !!!!
i nie wiem czemu ci tak ciężko z tym żyć.

Przestań irytować ludzi i zajmij się pożytecznymi rzeczami.

ocenił(a) film na 5
yaromin

Mi ciężko z tym żyć? Jeszcze czego, wręcz przeciwnie świetnie się tu bawię!
To, że tobie podobał się ten mierny film ma oznaczać, że mnie też musi?
...i wybacz amigo, ale swój czas nadal będę organizował samemu. Dziękuję za zrozumienie :)

ocenił(a) film na 10
Engbers

Kolega mial na mysl, ze jestes zalosnym, nie spelnionym, malym czlowieczkiem.

ocenił(a) film na 5
AdamOsx

Ech te projekcje... Wiesz co to takiego?
Szukaj pod "P" jak psychologia

ocenił(a) film na 10
Engbers

no dalej. Opluj jeszcze jakis film. Poczujesz sie lepiej. No smialo :)

ocenił(a) film na 5
AdamOsx

Nie umiesz się godzić z krytyką a to bardzo ważna życiowa umiejętność.

ocenił(a) film na 10
Engbers

Nie umiesz sie pogodzic z rzeczywistoscia a to bardzo smutne, bo to umiejetnosc wrecz konieczna do normalnego funkcjonowania. Czyli wszystko sie zgadza... :)

ocenił(a) film na 5
AdamOsx

Nie rozumiem twojego bełkotu :(

ocenił(a) film na 10
Engbers

A to akurat nie jest zaskoczenie :)

ocenił(a) film na 10
Engbers

Bardzo nam smutno, że Miasto 44 to zje**** film, ale cóż zrobić.

ocenił(a) film na 5
exonix

Nam? Tzn komu? Tulpę masz? Uważaj, to niebezpieczne!

ocenił(a) film na 10
Engbers

Koncze rozmowe i zycze dobrej nocy. Wracaj lepiej do sluchania swojego disco polo zamiast udzielac sie na tym forum. Wszystkim to wyjdzie na zdrowie, a najbardziej Tobie :) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
AdamOsx

Dziękuję za życzenia dobrej nocy, ale jeszcze nie idę spać, nie muszę karmić świń o czwartej :)

ocenił(a) film na 10
Engbers

Rozumiem. Ojciec to za Ciebie jutro zrobi :) Dobranoc.

ocenił(a) film na 10
Engbers

Bidulek...

ocenił(a) film na 5
AdamOsx

Nie, nie żałuję. Nie musisz współczuć i pozdrów babkę śpiącą na zapiecku :)

ocenił(a) film na 10
Engbers

Dobrze - seredcznie pozdrawiam babke Engebersa spiaca na zapiecku! Zadowolony? ;)

ocenił(a) film na 8
Engbers

Wyraziłeś swoją opinię i teraz czysto prowokacyjnie stosujesz jakieś słowne gierki bo niepotrafisz przyjąć do wiadomości, że ktoś ma inne zdanie. Skoro ty chcesz mieć prawo do wygłaszania własnego zdania i chcesz, żeby je uszanowano to uszanuj także zdanie innych.

W tej chwili jesteś po prostu Trollem, mówisz o braku argumentów, a sam ich nie dostarczyłeś, mówisz o prowadzeniu dyskusji, a przez 3 strony tylko pyskujesz i prowokujesz :))

ocenił(a) film na 8
Engbers

ja mam odwrotnie. Niby Bogowie bardziej według szabloniku amerykańskiego ale cholernie dobrze zrobione. nie ma się do czego przyczepić i emocje od początku do końca
http://notatnikkulturalny.blogspot.com/2014/10/bogowie-czyli-podobno-serce-nie-s uga.html?showComment=1413407296013#c2568537726755796203
O Mieście napiszę na blogu za kilka dni, ale jakoś nie leży mi ten film. Może młodzi go odbierają inaczej, ale jak dla mnie zbyt wiele rzeczy było tam kompletnie nie pasujących (muzyka, wiele scen, efekty) do tematu... Aktorstwa też nawet nie ma co porównywać, nie ta klasa

ocenił(a) film na 5
przynadziei

chętnie przeczytam recenzję :) a propos aktorstwa to Z. Wichłacz dostała jakąś-tam ponoć ważną nagrodę dla najlepszej aktorki a Kot dla aktora, osobiście sceptycznie do statuetek podchodzę, ale to jednak chyba ta sama liga... Rola Kota mnie zmęczyła

ocenił(a) film na 8
Engbers

Ej, czemu ty właściwie tyle uwagi temu tematowi poświęcasz? Nie żeby interesowało mnie twoje życie osobiste (lub jego brak), ale serio musisz MUSISZ przy każdym poście Za Bogami podkreślał "Jednakże JA wolę M44".

Tak Engbers, przypuszczam, że KAŻDY w tym temacie zdążył zauważyć że wolisz M44, ale naprawdę uważasz to za ostateczny argument???

Paoliusz

odp. UWAGA TROLL

ocenił(a) film na 5
yaromin

Paoliusz to troll? ocb? wg mnie normalnie napisał...

ocenił(a) film na 5
Paoliusz

Ej poświęcam tyle uwagi, bo mogę i chcę. NIEPISZWIELKIMILITERAMIBOTONIEJESTFAJNELEPIEJBYŚZROBIŁPISZĄCZAIMKIOSOBOWEZWIELKI EJLITERY, no chyba, że z polskiego było 2 :)

ocenił(a) film na 8
Engbers

W sumie fajna zabawa w*rwianie ludzi :) . Nie no spoko, twoje życie, twoje hobby "Your decision" (tak nie po polskiemu bo z dwUją to cieńszko).

W sumie nawet dostrzegam pewne psychologiczne podstawy takich zachowań, ale nie będę się rozwijał bo trolli nie dokarmiam.

Miłego dnia!

ocenił(a) film na 5
Paoliusz

Jeśli uważasz, że próba rozmowy z ludźmi to ich w*rwianie to masz przej*bane (celowo użyłem chamskiego języka, dla ciebie naturalnego, abyś zrozumiał).

ocenił(a) film na 8
Engbers

Miasto nawet nie ma startu do Bogów. W przeciwieństwie do filmu Komasy nie dostaliśmy tu taniego efekciarstwa czy dubstepu w tle. A w zamian zaserwowano nam wybitną gre aktorską i dialogi, czego totalnie zabrakło w produkcji o powstańcach.

ocenił(a) film na 5
SroQ

Szanuję Twoje zdanie, ale pewnej rzeczy nie rozumiem. Powołujesz się na tanie efekciarstwo a najwyżej ocenione przez Ciebie filmy to: - Elektrorniczny Morderca 2, Szklana Pułapka i Indiana Jones
Przypominam, Twoje ulubione filmy to właśnie w całości to co nie podoba Ci się niby w M44 a Szklana Pułapka to już wgl debilny film do kwadratu jest, ale cóż, jedni lubią pomarańcze, inni jak im śmierdzą stopy. Ja zdecydowanie wolę pomarańcze ;)

ocenił(a) film na 8
Engbers

Nie rozumiem, czemu przyrównujesz zdecydowanie lżejsze filmy akcji (lub tez wręcz sci-fi, patrz Terminator) do (z założenia) dramatu jakim jest M44. Są filmy, gdzie tanie efekciarstwo (chociaż nie pamiętam Johna Mclane'a stojącego w deszczu przelatujących obok kul, btw) jest wpisane w konwencje - a są takie, gdzie takie coś zwyczajnie pasuje jak pięśc do nosa. I w tę kategorię wpisuje się niestety dzieło Komasy. Więc zacieszaj nad swoją wirtualną pomarańcza, ale nie wyciągaj argumentów tak bardzo z tylka.

ocenił(a) film na 5
SroQ

"zacieszaj", ech... właśnie takim ludziom podobają się "Bogowie"

ocenił(a) film na 8
Engbers

Cieszy mnie, jak bardzo wykładasz swój beznadziejny poziom, nie odnosząc się zupełnie do właściwej treści.

ocenił(a) film na 5
SroQ

"wykładać poziom" hehe :)) coraz lepiej erudyto

ocenił(a) film na 8
Engbers

Jeżeli już to eurydyto. Znasz takie powiedzenie o belce w oku?

ocenił(a) film na 5
SroQ

Nawet nie próbuj wesołku... Kiedyś chyba jakieś podobne, durnowate powiedzonko słyszałem, ale czy o belce w oku? hmm nie wiem czy tamto nie było o grubym kiju na pustym łbie :))

ocenił(a) film na 8
Engbers

"zacieszaj", ech... właśnie takim ludziom podobają się "Bogowie"

Nie wiem po co tak piętnujesz ten film,zapewne jeden i drugi( a również i kilka innych,ktore powstały ostatnio) to juz zbliżenie się do poziomu wręcz światowego,to tak jakby uznać wyższość jednych świąt nad drugimi(jedno z wielu porównań niekoniecznie musi być akurat te).

ocenił(a) film na 5
aronn

spoko, nie uważam, że Bogowie są aż tak bardzo złym filmem, po prostu mnie się nie podobali :) skąd ten hejt u was ludziska?