PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6131}

Bohater i strach

Hero and the Terror
1988
5,8 1,1 tys. ocen
5,8 10 1 1119
Bohater i strach
powrót do forum filmu Bohater i strach

Badzo dobry

ocenił(a) film na 8

Chyba jeden z najlepszych filmów Chucka. Znakomicie trzyma w napięciu, mroczny, można się przestraszyć, znakomita muzyka i klimat. Końcówka wspaniała, jak Chuck do tych labiryntów w teatrze schodzi. I dramatyczne zmagania obu w końcówce. 8/10.

ocenił(a) film na 8
Goro_Gondo

.Zgadzam się .Film świetny ,trzyma w napiećiu ,mroczny ,znakomita muzyka ,klimat .Tylko nie wydaje ci się czy nie było za mało trochę akcji ?

ocenił(a) film na 8
bradock

Z jednej strony tak, ale z drugiej to potęguje to wyczekiwanie na punkt kulminacyjny i nie psuje rytmu. Możliwe, że jakby dali jakieś walki w trakcie, to widzowie na nich by się skupili, a nie na filmie i klimacie.

ocenił(a) film na 8
Goro_Gondo

W sumie masz racje ,a klimat w tym filmie świetny .

ocenił(a) film na 7
bradock

Film jest dobry. Trochę mało akcji, a jednak wciągający ;-) Buduje napięcie no i świetna gra aktorów. A i zapomniałabym o wspaniałym utworze, który żałuję, że puszczono przy końcowych napisach.
http://www.youtube.com/watch?v=9hX22isibQw Ode mnie 7/10.

ocenił(a) film na 8
karoman4

Ciesze się że ci się Kasiu spodobał .

ocenił(a) film na 7
bradock

Dodatkowo wątek Danny'ego i jego ciężarnej narzeczonej też jest ciekawy. Aha, i mdlejący Norris też, czego to nie zrobi nadmierna ilość emocji ;-)

ocenił(a) film na 8
karoman4

Zobaczyć mdlejącego Norrisa w filmie to jest coś !!! He ,he

ocenił(a) film na 7
bradock

Ja aż nie mogłam uwierzyć w to co widzę ;-D Zawsze twardy, walcząc z przeciwnikami, a tu zwykły poród go znokautował ;-D

ocenił(a) film na 8
karoman4

Najlepsze było na końcu ,Chuck cały po obijany ,zakrwawiony ,zmeczony po walce z Moonem zaczepił przypadkowego księdza w szpitalu i namówił go żeby dał jemu i jego dziewczynie ślub . To takie urocze i romantyczne .Chuck w tym filmie pokazał że ma dusze i potrafi całkiem nieżle grać jak na twardziela.

ocenił(a) film na 7
bradock

Zakochany twardziel ;-D

ocenił(a) film na 8
karoman4

Dobre !!!

ocenił(a) film na 7
bradock

Jakby nie patrzeć twardziele też mają serce i uczucia ;-D

ocenił(a) film na 8
karoman4

To teraz czas Kasiu na inny hicior Chucka(Jeśli chcesz oczywiście ) a mianowićie ,,Mściciel z honkongu ,,.Wiencej akcji ,wiencej kopania i wiencej hałasu .Typowe kino akcji w wykonaniu Chucka http://www.youtube.com/watch?v=4wsqdE8I8CI

ocenił(a) film na 7
bradock

Popraw mnie jeśli się mylę, ale zauważyłam, że kiedy akcja w filmie akcji rozgrywa się np w Hongkongu, Tokio, to te akcje są bardziej widowiskowe, a walki zacięte i brutalniejsze ;-) Za przykład można śmiało dać ,,Dzieci triady'', czy też ,,Ostry poker w małym Tokio'' z Lundgrenem i Lee ;-)

ocenił(a) film na 8
karoman4

Zgadza się np Podwójne Uderzenie z Van Dammem też było ostro ,czy właśnie wspomniany przezemnie Mściciel z honkongu .

ocenił(a) film na 7
bradock

,,Podwójne uderzenie'', oj tak, super film ;-D Van Damme w podwójnej roli wspaniały. Choć widać było w pewnych momentach jak posklejali sceny gdzie było dwóch bliźniaków na raz, ale da się na to przymknąć oko. Grunt, że akcja jest ciekawa z nutką humoru ;-)

ocenił(a) film na 8
karoman4

Podwójne Uderzenie -arcydzieło montażu

ocenił(a) film na 7
bradock

Prawda ;-D

ocenił(a) film na 8
karoman4

No i jak tam Kasiu Mściciela z Honkongu obejrzałaś ? Jeśli tak to jakie wrażenia

ocenił(a) film na 7
bradock

Dzisiaj go obejrzę, bo wczoraj już nie dałam rady, jednak zmęczenie wzięło górę ;-). A jutro chcę Utajoną furię zobaczyć ;-)

ocenił(a) film na 8
karoman4

Ok .to życze miłego seansu .

ocenił(a) film na 7
bradock

Dziękuję ;-) Jak obejrzę, to Ci obowiązkowo zdam relację ;-)