PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6131}

Bohater i strach

Hero and the Terror
1988
5,8 1,1 tys. ocen
5,8 10 1 1119
Bohater i strach
powrót do forum filmu Bohater i strach

CIENIZNA

ocenił(a) film na 2

Cieszę się, że TVN 7 zapełnia programową niszę starymi klasykami z Chuckiem Norrisem (to był już czwarty z rzędu wtorek z Chuckiem w tej stacji, niestety jeden z przyczyn niezależnych musiałem opuścić), inna sprawa, że akurat "Bohater i strach" to jeden z gorszych filmów z tym aktorem, którego oglądanie sprawia wręcz fizyczny ból.
Ale po kolei: z więzienia ucieka groźny morderca, z którym Chuck ma na pieńku. Musi dojść do konfrontacji między nimi. Wydaje się, że może być z tego całkiem niezły, klimatyczny thriller, albo przynajmniej pretekst do nawalanki, ale nic z tych rzeczy. Twórcy nie za bardzo wiedzieli, co chcą nakręcić: thriller czy kino familijno-obyczajowe, i wyszło z tego nudne, pozbawione emocji nic. A ten morderca to już w ogóle jakiś kosmita. Szkoda.

ocenił(a) film na 8
adam05

Niby sześć lat wisi ten temat bez odpowiedzi, ale nie da się obojętnie obok tego przejść. Rzeczywiście, twórcy nakręcili kilka gatunków - trochę thrillera, trochę też elementów z horroru. Może z tym drugim na wyrost, nie wiem, ale jako dzieciak oglądający to sam w środku nocy trzęsłem portkami. Co więcej - ten film jest bardzo, ale to bardzo klimatyczny. Kino familijno-obyczajowe? Pozbawione emocji? Ja pier.dole, to jakie Ci filmy podchodzą? A już widzę - lubisz dramaty, jak to z kobietami bywa. Sorry, to jest film akcji, nie jesteś fanem tego gatunku to po uj pchasz się w oglądanie go.

ocenił(a) film na 8
Mruck

Film jest świetny !!! Takie udane połączenie thillera ,horroru ,kryminału i filmu akcji .

bradock

kto czytal na TVN?

ocenił(a) film na 8
johnnybegood

Nie wiem .

bradock

a masz z Knapikiem z Polsatu?

ocenił(a) film na 8
johnnybegood

Kiedyś miałem ale już nie mam .

adam05

Dopiero go sobie włączyłem i też uważam że jest słaby ,mało akcji jak na film Norrisa przez większość filmu nuda.