PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427821}

Bracia Karamazow

Karamazovi
2008
7,6 11 tys. ocen
7,6 10 1 10713
7,3 11 krytyków
Bracia Karamazow
powrót do forum filmu Bracia Karamazow

mistrzostwo!

ocenił(a) film na 9

wbija w fotel. tuż przed napisami miałam ochotę krzyczeć: proszę, jeszcze nie koniec!

ocenił(a) film na 6
azdroja

Lepiej bym tego nie ujęła :) Iście "Dostojewski" klimat, chociaż nie jest to mój ulubiony pisarz :P

ocenił(a) film na 10
trusiaa

Ivan Trojan to geniusz!!! Dla niego warto chodzić do kina, a film świetny

ocenił(a) film na 10
azdroja

Naprawdę świetny film. Siedziałam w kinie i chłonęłam.

ocenił(a) film na 9
azdroja

Wbija... i to głęboko. Przyznam jednak, iż bałem się że Dostojewski zostanie pogrzebany w tym filmie... a tu takie pozytywne zaskoczenie, nie dość że klimat niesamowity, to aktorstwo pierwsza klasa (zwłaszcza genialny Ivan T.).
Myśle że "nie-ortodoksyjni" fani Dostojewskiego i "dobrego" kina będą zadowoleni, polecam;]

azdroja

trzeba przyznać, że to połaczenie wielkiego dramatu w tym industrialu było genialne. jeden z lepszych filmów, który widziałam ostatanimi czasy. Warto było tyle na niego czekać :)

ocenił(a) film na 10
ciebinska

dawno nie czułam się tak nasycona po obejrzeniu filmu. Rewelacyjny!

ocenił(a) film na 10
azdroja

z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć: arcydzieło.

ocenił(a) film na 8
kumiho7

Film nieprawdopodobny. Nie jestem jakąś miłośniczką teatru,ale tutaj myślę,że zrozumiałam jakie niezwykłe emocję może on wytworzyć.Wbrew pozoru może być zrozumiały dla zwykłych ludzi pomimo bariery językowej czy intelektualnej. Nie znam tej powieści Dostojewskiego,ale te epizody miały charakter uniwersalny, nie trzeba było mieć głębszego przygotowana. Granica pomiędzy spektaklem,a prawdziwym życiem była prawie niezauważalna. Sceneria idealnie współgrała z przedstawianymi scenami, widzowie stawali się aktorami. Namiętności bohaterów Dostojewskiego płynnie połączyły się indywidualną historią ojca zmarłego dziecka. Całość wywołuje wielkie emocje i udowadnia jak ogromną siłę ciągle może mieć sztuka, nie tylko filmowa czy literacka.

ocenił(a) film na 8
plonaca_zyrafa

j/w zgadzam się w 100%!-film w teatrze i odwrotnie-czysta przyjemność!