PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=550879}

Bridget Jones 3

Bridget Jones's Baby
2016
7,1 141 tys. ocen
7,1 10 1 140594
5,6 44 krytyków
Bridget Jones 3
powrót do forum filmu Bridget Jones 3

Jak taka super komedia jak Asy bez Kasy może mieć 5,4 a to 7,3 ??? To tylko obrazuje jak czasami głupie są oceny filmwebu.

Obejrzałem pod rząd 3 części Bridget Jones i ta jest naprawdę najsłabsza. Głównie dlatego, że Rene Zelweger straciła w tym filmie cały wdzięk i urok. Jak zacząłem go oglądać pomyślałem sobie, ależ ona się postarzała - nie mogłem po prostu dostrzec rysów twarzy "starej, młodej" Bridget. Poczytałem o tych operacjach plastycznych i wszystko stało się jasne. Prawdopodobnie sama Rene Zelweger czuła się jak Bridget Jones bo tylko kobieta z wielkimi kompleksami i brakiem samoakceptacji lub akceptacji innych zdobyła by się na takie przemeblowanie. Bridget Jones to był zawsze głównie film robiony przez kobiety i dla kobiet, ale tak ogromny sukces kasowy nie byłby możliwy gdyby po prostu nie był dobrym filmem. Bridget mimo, że z nadwagą, mimo, że zachowywała się jak kretynka miała w sobie 100% kobiecości i wdzięku który potrafi zakryć wszystkie gafy popełniane przez laski. To było strasznie urocze. Niestety w części 3 jak słusznie tu piszą także inne osoby - widać, że to już jest sztuczne, a wręcz jak by przez te operacje mimika twarzy by ją bolała.

Wracając jeszcze do samej postaci Bridget Jones myślę, że w dzisiejszych czasach kiedy kobiety naprawdę mogą pokazać swoją inteligencję, pracowitość, wytrwałość i często rozsądek sprawując odpowiedzialne stanowiska w biznesie i polityce, coś co przez tysiąclecia było blokowane przez normy społeczne (choć nawet wtedy wybitne kobiety umiały sobie radzić - caryca Katarzyna, królowa Elżbieta II i wiele więcej); taka postać wpisuje się w nurt seksistowski i sprzyja stereotypowi głupiej blondynki. Dzisiaj już taki film by nie przeszedł bo byłby skrajnie nieprawdziwy. Oczywiście w sensie emocjonalnym kobiety popełniają gafy, mają problemy z technologią itd, ale to nie wyłącza im myślenia i w tym sensie może postać Bridget jest właściwa.

Podsumowując - 2 pierwsze części naprawdę dobre, natomiast ta tylko przeciętna i niestety głównie przez Rene Zelweger, która kładzie ten film bo sam scenariusz i reżyseria jest ok.

użytkownik usunięty
hubio

Tak,zdecydowanie średnia 7,2 jest za wysoka. Ta część jest najsłabsza ze wszystkich. Film stracił swój dawny urok. Ja bym go określiła jako odgrzewane kotlety.

ocenił(a) film na 5

Aktualizacja - od napisania mojego poprzedniego postu ocena spadła z 7.3 na 7.2, ale wciąż jest za wysoka... Ten film to kolejne odcinanie kuponów.

użytkownik usunięty
hubio

Owszem spadła, ale niezbyt dużo. Wczoraj obejrzałam ten film i niestety jest słabiutki. Tak samo jak ty nie rozumiem tej średniej,ale cóż...