Na podstawie autentycznych wydarzeń. Keira Knightley w roli Katharine Gun - tłumaczki oraz agentki brytyjskiego wywiadu, która w 2003 roku ujawniła tajne dokumenty dotyczące nacisków USA i Wielkiej Brytanii na inne państwa z Unii Europejskiej w celu poparcia inwazji na Irak.
https://www.youtube.com/watch?v=pP4zhzIyTUA
Więcej najnowszych zwiastunów: Facebook Trailery Srailery
Gchq nie jest brytyjskim wywiadem (jest nim mi5 i mi6) a Katherine Gun była analitykiem danych a nie agentka.
A dokładnie MI5 to służby bezpieczeństwa wewnętrznego Wielkiej Brytanii - Security Service,zaś MI6 to brytyjski kontrwywiad,znany też jako SIS,Secret Intelligence Service,działający poza granicami kraju. Co do GCHQ to centrala komunikacji rządowej.(Government Communications Headquarters), której zadaniem jest dostarczanie informacji wywiadowczych i zapewnianie informacji rządowi i siłom zbrojnym Wielkiej Brytanii - a zatem należy powiedzieć że to również jest organizacja wywiadowcza,działająca po prostu w śisłym porozumieniu z MI6. A w świetle tego Katherine Gun była swego rodzaju agentką,ot takie małe sprostowanie :) Pozdrawiam