Bardzo kiepska gra aktorów, choć mogła wyjść całkiem fajna komedyjka romantyczna. Dajmy np scenę, w której na impresie tańczy nowy chłopak Racheal - okropnie wyszło to oburzenie na twarzy wszystkich gości, strasznie nienaturalni. powinni być rozbawieni, zaskoczeni, ale patrzeli się na niego tak, jakby co najmniej mordował jakieś zwierze.
Głowna bohaterka - ta brzydula - wydaje się bezczelna, niemiła. Ta osoba budzi raczej moją niechęć a powinna wzbudzać inne uczucia zważywszy na fakt, że jest główną postacią (jedną z dwóch).
film bardzo szybko rozkręca się na początku, po czym dłuży się jak msza.
szybko zach (główny bohater) ją do siebie przekonuje, a wydaje się taka niedostępna a tu raptem śmiga z nim na plaży w samym kostiumie kąpielowym. I jeszcze jedno - taka niepozorna, taka obojętna wobec życia swoich równieśników a pilnie przysłuchuje się wynikom konkursy pod koniec filmu, maluje się na jej twarzy zazdrość). albo tak miało być - albo moim zdaniem aktorka nie trafiona.
Nic mi się tutaj kupy nie trzyma, choć proszę pamiętać, że są to jedynie moje odczucia i opisanie ich nie jest powodem do atakowania mnie.
Osobom, które lubią obejrzeć romantyczną historyjkę, jednak liczą na ambitniejszy scenariusz, serdecznie polecam takie filmy jak:
-Holiday (m.in z Kate Winslet, Jack Blackiem, Jude Lawem i Cameron Diaz)
wg mnie świetny film jak i najlepsza komedia romantyczna jaką obejrzałam
-Siostry 'In Her Shoes' (m.in z Toni Collette Cameron Diaz)
o miłości jak i nienawiści sióstr
-Był sobie chłopiec - SZCZEGÓLNIE POLECAM (m.in z Hugh Grantem)
-Tam gdzie Ty 'Down To You' (m.in z Freddiem Prinze - tym samym, który gra Zacha w Cała ona) bardzo przyjemnna, ciekawa kom.rom
-Amelia - film 'inny od innych' ;]
-Moja dziewczyna z 1991 znanego z roli Kevina (samego w domu, samego w nowym jorku) niezwykle poruszający
-Twarda Sztuka - po opisie film wydaje się banalny, jednak ma ukryty głębszy sens, a przynajmniej wątek jeżeli ktoś uzna, że sens to zbyt duże słowo. bardzo polecam
-John Tucker musi odejść - świetna gra aktorów, ciekawy scenariusz, zabawny wg mnie
-Księżniczka na lodzie - film o pasji i o jej spełnieniu, również kom.rom, ale nie opierająca się jedynie na 'miłość'
-Mr&Ms Smith (z Angeliną Jolie i Bradem pittem) - czy ktoś tego nie zna? ;]
-Dziś 13, jutro 30 - przyjemny w odbiorze, zabawna gra głownej bohaterki, jak dla mnie na plus
-Benny i Joon (m.in z Johhnnym Deppem) - niesamowity film, koniecznie trzeba obejrzeć. o miłości dwojgu chorym psychicznie ludziach
-Nie wieźcie bliźniaczkom (z Lindsay Lohan) - film można by powiedzieć familijny, bardzo pozytywny
-Diabeł ubiera się u Prady - taka typowa BrzydUla ;]
-Zakochana Złośnica (z Hearth Ledgerem) - przezabawne. film również o zakładzie poskromienia 'dziwadła', jednak stokroć lepiej wykonany od 'cala Ona'
-Ania z Zielonego Wzgórza - po wsze czasy wielbiona przeze mnie postać książkowa jak i filmowa ;]