PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1470}
7,5 592 tys. ocen
7,5 10 1 592139
7,0 74 krytyków
Cast Away - poza światem
powrót do forum filmu Cast Away - poza światem

jak bdyby nigdy nic, przeżył sobie sam na wyspie, jak dla mnie mało przekonywujace, tymbardziej że kiepsko to zostało przedstawione, nudno żadnej dramaturgi ...

Logan87

żadnej dramaturgi? synku wyobraź sobie 4 lata na wyspie w samotnosci:/

ocenił(a) film na 10
Yokichi

moze było by trudno ale z panem Wilsonem byśmy dali rade... prawda panie Wilson? ... powiedział że prawda ... :D

ocenił(a) film na 10
gReeNmE111

Pan Wilson...czyli twój najlepszy zmyślony przyjaciel... moim zdanie Pan Wilson zagrał świetnie, jego mimika twarzy i emocje jakie emanują z niego w czasie pobytu na wyspie były wręcz perfekcyjne... dla fanów Pana Wilsona ciekawostka, w scenie kiedy Tom Hanks wykopuje Pana Wilsona przez szczeline nic mu się nie dzieje, ponieważ scenę tę zagrali dwaj kaskaderzy, niestety pierwszy poleciał za dalego i porwało go morze. Pan Wilson dostałza film 2 pompki marki "Dymaj" i występ w Mistrzostwach Świata Bezludny Wysp w Piłce Plażowej...

ocenił(a) film na 7
Yokichi

no własnie chodzi o to jak te 4 lata zostały przedtstawione w filmie, dopiero co wkręcasz się w ta akcje na wyspie a tu nagle plansza "4 lata później" - no sorry dla mnie bylo tego za mało, bajeczka dla dzieci

Logan87

można to rozpatrzyć sobie na pare sposobów:
moze to by było za proste (dlatego o niektórych wydarzeniach które działy sie na wyspie dowiadujemy się pużniej)
mogło mu też brakować pomysłów, co mozna robić na wyspie przez 4 lata (i byśmy pisali tutaj że film był nudny) więc obleciał to szybciej bo pewnie nie to chciał pokazać
wydaje mi się że chciał by to był wzruszający film i przedstawia w szczegółach sceny po powrocie kiedy główny bohater dostaje nowe życie ale to życie jest puste

ocenił(a) film na 9
Bonus

Jerona-chcesz kazdy dzien z 4 lat z zycia na bezludnej wyspie ?? Ty myslisz ze to jest kampania wrzesniowa ze cos sie dzieje kazdego dnia ? Film mym zdaniem jest zrobiony swietnie,zdjecia są wysmienite,zakonczenie nieco ckliwe ale jest lekka nutka tajemnicy,jest pokazanie wlasnie w.w. pustki w zyciu bohatera...Pozatym wielkim plusem filmu jest pan Wilson.Dla mnie bomba

Logan87

zadnej dramaturgii? coz mysle ze jestes chyba jakims zwolennikiem typowych amerykanskich filmow akcji gdzi co pol minuty ktos ginie i to jest dla ciebie dramaturgia.. przeciez wiadomo ze nic takeigo nie stanie sie na wyspie gdzie jest jeden facet! sam pobyt tam przez 4 lata , to jest dramatyczne! ja tam uwazam to za dobra role hanks'a, film fajny, kojArzy mi sie z 'Lost' ale jest zdecydowabie bardziej realistyczny. chyba po prostu lepszy;)