PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1470}
7,5 592 tys. ocen
7,5 10 1 592121
7,0 74 krytyków
Cast Away - poza światem
powrót do forum filmu Cast Away - poza światem

Jeśli ktoś lubi Robinson'a Crusoe lub tematykę ukazującą osamotnioną jednostkę, która dodatkowo znajduje się w sytuacji ekstremalnej (np Jestem Legendą), to będzie bardzo zadowolony...

ocenił(a) film na 4
Rob_Rock

No coz, uwielbiam ksiazke Defoe'a, ale ten film zupelnie do mnie trafil. Nie wiem, czy wynikalo to z tego powodu, iz spodziewalem sie zupelnie czego innego, ciezko powiedziec.. W kazdym badz razie prawie usnąłem na nim, co samo w sobie jest juz wystarczajacym komentarzem. Ogolnie ciekawie bylo ujrzenie Hanksa w takiej, zupelnie innej dla niego roli i musze powiedziec, ze zagral on naprawde przyzwoicie. Natomiast nie wiem, czy inni to zauważyli, ale podejrzewam scenarzyste o jakies ukryte skonnosci sado-maso, Hanks co chwila ulega na tej wyspie jakims wypadkom. Innej oceny jak czwora niestety wystawic nie moge..

Tak na marginesie "Jestem Legendą" tez nie przypadł mi do gustu. W tym filmie w przeciwienstwie do Cast Away razi zupelny brak realizmu. Smith ma pelna lodowke, elektrycznosc i cale zaopatrzenie, zas dookola szaleja monstra. Do tego ten patos na koncu, blee:/