PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1470}
7,5 591 tys. ocen
7,5 10 1 591378
7,0 72 krytyków
Cast Away - poza światem
powrót do forum filmu Cast Away - poza światem

Czyli zakończenie. Nienawidzę tego, kto pisał scenariusz. Zakończenie jest po prostu... Nie do zniesienia... Po obejrzeniu filmu chodziłam po domu ze złości. Idioci.. Oboje! Przecież Kelly mu powiedziała, że jest jej miłością życia, a on jej odpowiedział, że sobie nawet nie wyobraża jak bardzo ją kocha! Czemu w takim razie nie mogli być razem?! Skoro to już przyznali, to po co pózniej się wycofali! Zakończenie w filmach jest dla mnie niezwykle ważne, dlatego ten otrzyma ode mnie tylko 7. William Broyles Jr. NIENAWIDZĘ CIĘ.

MiamoreCash

Nie ma to jak odświeżenie tematu sprzed dwóch lat.

Właśnie przez to zakończenie film jest taki dobry i tak bardzo boli. Chłop przeżył piekło, jakimś cudem uszedł z tego cało i co? Został sam. A dlaczego został mimo że się z Kelly kochali? Ponieważ Kelly miała rodzinę. Miała męża, który ją bardzo kochał i córeczkę. Obydwoje byli dorośli i podjęli jedyną decyzję, jaką mogli podjąć - odpowiedzialną i cholernie bolesną. Jasne, przecież Kelly mogła zostawić męża, ludzie często się rozstają, jednak miała jeszcze córeczkę, która najpewniej nie umiałaby tego zrozumieć. Zostając z Chuckiem, skrzywdziłaby dwie niewinne osoby i nigdy nie uwierzę, że potrafiłaby to sobie wybaczyć. Wybrała, a raczej razem wybrali mniejsze złe. Na jej miejscu zrobiłabym dokładnie to samo. Oczywiście czysto teoretycznie, bazując tylko na swoim podejściu do życia.

ocenił(a) film na 7
Claudija91

Że też komuś chce się kopać w tych komentarzach. Cóż, jeśli chodzi o takie typu decyzje jak przedstawione w tym filmie to preferuję te "najbardziej egoistyczne". Ludzie z dziećmi rozwodzą się pomimo ich istnienia i jakoś żyją, co do męża, nie można kochać 2 osób naraz, a więc Kelly nie okazując miłości mężowi jednocześnie zabija ich związek, a to z kolei ma wpływ na dziecko, które się napatrzy na wiecznie kłócących się rodziców. Więc jaki to ma sens? Zmuszanie się do bycia z kimś kogo się nie kocha będzie powoli człowieka zabijać i absolutnie NIKT na tym nie skorzysta. Myślę że Kelly podjęła taką decyzję nie by wybrać "mniejsze zło", tylko wyłącznie ze strachu.

MiamoreCash

Dziewczyno dorośnij, przykre jest to co piszesz. "Ludzie z dziećmi rozwodzą się pomimo ich istnienia i jakoś żyją". Z takim systemem wartosci i postrzeganiem milosci, nie wiem jak Ty zamierzasz załozyc rodzine. PAolecam Ci film o prawdziwej i trudnej milosci "cudowna milosc" 2012. Albo jeszcze ciezszy "Pasja". Bez urazy, po prostu chce zebys sie opamietala :(