PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1470}
7,5 592 tys. ocen
7,5 10 1 592139
7,0 74 krytyków
Cast Away - poza światem
powrót do forum filmu Cast Away - poza światem

NIE OTWARTA PACZKA

ocenił(a) film na 8

Rezyser twierdzi ze był tam telefon sateltarny, na energ. słoneczną.

Pięknie by to wyglądało gdyby w tej paczce było coś co przywróciło nadzieję innej osobie, np. chorej lub samotnej.
A nie tak głupota,że telefon, akurat satelitarny, akurat na energie słoneczną.I akurat przypadkowo w jednej z kilku paczek,której nie otworzył.
Która wiedział,że dostarczy, na tratwie.

Dobrze,że nie było takiej końc.( ze dowiaduje sie co było w paczce),bo film by stracił w moich oczach prawie wszystko.
Wiem,ze gdyby znalazł telefon, to nie byłoby filmu,ale w ogole nie powinno byc takiej gadki rezysera.Traktuje to tylko jako głupi żart.

Bardzo mnie zawiodła końcówka
1 motyw z ta paczka
2 Kelly, która mówi "jesteś miłościa mojego zycia" A jednak na słowach sie konczy.

Niemniej jednak film bardzo mi sie podobał daje 8/10

ocenił(a) film na 9
BOZZ

Witam Nie bardzo rozumiem twojej argumentacji co do Kelly. Zgadza sie był miłością jej życia! i być może w chwili ponownego spotkania był nią nadal, ale przecież miała rodzinę: dom, męża, dzieci. Miała ich zostawić, uważasz?! Ona przecież go pochowała, uwierzyła w to że on nie żyje. Film kończy sie w takim momencie że widz sam nie wie jak będzie dalej z Kelly i Chuckiem, ale nie ma "holywoodzkiego" happy endu i w tym tkwi dla mnie jego plus jego inność.

ocenił(a) film na 8
Andy77

no właśnie o to mi chodziło.
Najpierw oboje sobie wytłumaczyli tą sytuację,i pożegnali się (pogodzili z tym) a jednak ona wybiegła za samochodem, krzycząc te słowa.W takim razie musiało jej być cięzko,bo kochała dwóch mężczyzn
jednocześnie i bolało ją,że niezależnie od jej wyboru,zawsze jeden z nich będzie cierpiał.
I odnośnie tych Hollywoodzkich zakończeń:Zazwyczaj dobrze,że są.Wtedy film jest przyjemny i widz nie odczuwa smutku i innych mniej przyjemnych uczuć,po jego zakończeniu.

BOZZ

Wiesz co ja bym zostawiła wszystko dla Toma ale to tylko film....;)
Może o to chodziło żeby wszystkim zrobiło się smutno.

ocenił(a) film na 9
basiunia9

jesli zostawiła byś swoje dziecko dla mężczyzny to nie mamy o czym gadać

ocenił(a) film na 7
Tommy_DeVito

a kto mówi o zostawieniu dziecka? razem z bachorem heja do 'miłości życia'. :)

BOZZ

Koles wez mi pokaz, gdzie rezyser mowi, ze jest tam telefon?? Uslyszales niepotwierdzona informacje i juz rozprzestrzeniasz?? Pokaz mi ten wywiad! A przy okazji i kontekst calej wypowiedzi. Czekam!
A jak nie widziales wywiadu, tylko ktos ci tak powiedzial, to az sie dziwie twojej latwowiernosci X.x
Kontekst tez sie liczy...
Zacytuje wlasna wypowiedz z innego tematu, odnoszaca sie do paczki:
"Tak naprawde to nikt nie wie co bylo w tej paczce (i raczej nie telefon satelitarny na energie sloneczna;] choc mi tez to przyszlo do glowy). W tej chwili to co bylo w tej paczce nie ma znaczenia, stala sie ona symbolem i wyzszym celem. To byla jedyna rzecz, ktora laczyla go z jego dawnym zyciem, laczyla go z tym w co kiedys wierzyl i czym byl. Tej jednej jedynej nie otworzyl, bo utozsamial ja z nadzieja ze jeszcze kiedys ujrzy cywilizowany swiat. Gdyby nie ona to nie mialby celu... Rownie dobrze moglby umrzec(bo po co zyc, skoro nie ma po co zyc?).
Paczka stala sie tez tym, czym byl Wilson :) Wyrazem najbardziej podstawowych potrzeb czlowieka.
Choc mozna dostrzegac w niej rozwniez jakies glebsze alegorie;) To zalezy od twojej blyskotliwosci;)"
I czekam na link do tej wypowiedzi.;)