PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1470}
7,5 592 tys. ocen
7,5 10 1 592139
7,0 74 krytyków
Cast Away - poza światem
powrót do forum filmu Cast Away - poza światem

Nie oglądałam filmu całego dokładnie więc mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego na końcu Chuck pisze na paczce że uratowala mu życie? I co oznaczają te skrzydla? dlaczego akurat tej paczki nie rozpakował na wyspie?

patii1234

Właśnie to samo mnie zastanawia.

patii1234

bo to był jego cel, sens życia - dostarczyć paczkę adresatowi...

vilee

inne paczki rozpakował a tą ze skrzydłami nie

patii1234

skrzydła to logo firmy z tego co pamiętam.
czemu nie rozpakował? przez 4 lata? dobre pytanie. nie mam pojęcia gdyż inne otworzył. czemu nie tę?

ocenił(a) film na 7
patii1234

Może nie obejrzałam filmu zbyt dokładnie lub nie zwróciłam uwagi na pewne szczegóły, ale wydaje mi się, że na "desce" która posłużyła Chuckowi za żagiel, z jednej strony narysowane były takie same skrzydła. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć, skąd ów "żagiel" znalazł się na wyspie? Z tego co pamiętam, pierwszy raz pojawił się dopiero w scenie "4 lata później". I skąd te skrzydła - logo firmy na nim?

robert_ptr

tak, to widocznie był jakiś fragment 'firmowego' samolotu którym się rozbili tak myślę..

ocenił(a) film na 9
Fornettka

jest scena kiedy Chuck maluje właśnie na tym żaglu

Fornettka

fragment firmowego samolotu..... ludzie widzeliście kiedyś toi-toi'a z bliska? Jak nie widzieliście to podpowiadam, ten 'żagiel' to jest właśnie toi-toi, a raczej jego pozostałości. Na jednej ze ścian jest wyryty adres nawet, jak Wy te filmy oglądacie to ja wymiękam.

ludzikinahaju

może i toi toi, nie specjalnie znam się na sra.. na przenośnych toaletach.