Chłopaczki z sąsiedztwa jest parodią dramatu rozgrywającego się także w murzyńskiej dzielnicy. Jeżeli jest ktoś w stanie pomóc mi w odnalezieniu tytułu tego filmu to proszę o odpowiedz na tym że forum.
Chyba chodzi o Zagrożenie dla społeczeństwa(Menace II Society) lub o Chłopaki z sąsiedztwa (Boyz N the Hood).
Nie bardzo. Zobacz na tytul DON'T BE A MENACE!!! To parodia 2 a moze i nawet wiecej filmow. Na pewno MENACE II SOCIETY i BOYZ N THE HOOD.
ten film jest również parodią "higher learning"
(scena zabójstwa malika przez skina na dachu przy użyciu snajperki :P )
Jakbyś znał tytuł "Don't be manace to South central while drinking your juice in the hood". To byś zrozumiał, że w samym tytule jest brecha z co najmniej 6 filmów - tytuły są zapisane w tytule filmu Wayansów. Szkoda, że tego nie wiesz. A w całym filmie jest brecha z około 21 filmów tylko trzeba je obejrzeć :)
ja jeszcze bym dorzucił Dead presidents - jak babcia wyskakuje z kosza na smieci z twarza pomalowana na bialo i napiernicza z pistoletow
film ogólnie powstał jako parodia " Boyz 'N' The Hood " ale jest w nim jeszcze troche motywów z innych filmów ;) 10/10 jak dla mnie :d bracia wayans rządzą.