PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32459}

Chłopaczki z sąsiedztwa

Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood
1996
6,8 25 tys. ocen
6,8 10 1 25066
4,9 7 krytyków
Chłopaczki z sąsiedztwa
powrót do forum filmu Chłopaczki z sąsiedztwa

Film jest parodią "Menace II Society" filmu znanego pod polską nazwą jako "Zagrożenie dla Społeczeństwa".

ocenił(a) film na 8
GR4L

I nie tylko tego filmu, bo jeszcze "high Learning" - studenci :)

Nozix

i tu nie macie racji, oboje :P to nieudana parodia:
Chłopaki z sąsiedztwa - Boyz N the Hood. filmu naprawdę dobrego ale żałośnie sparodiowanego ...

ocenił(a) film na 8
qcukv62

Chopaki z sasiedztwa jest glownym motywem tej parodii, ale znajomosc "czarnych" filmow pozwala dostrzec takze inne filmy parodiowane. Raczej nie powiedzialbym ze byl zalosnie sparodiowany, wrecz przeciwnie byla to bardzo zgrabna i udana parodia w przeciwienstwie do dzisiejszych nedznych parodii typu meet the spartans i disaster movie ktore nie byly smieszne lecz durne

Nozix

nie zmienia to faktu, że Chłopaki z sąsiedztwa - Boyz N the Hood to główny parodiowany film, a o nim nic nikt nie wspominał :P
to czy był czy nie był żałosny to kwestia gustu. dla mnie ten film jest nieporozumieniem i nie wiem czy taki śmieszny i nie"durny". babcie tańczące breaka, jarające blanty i robiące porządek na dzielnicy to nie durne? kobieta dodająca "shit" do jedzenia, koleś wylizujące ohydne nogi puszczalskiej - obleśne!! ale to tylko moje zdanie ;]

ocenił(a) film na 8
qcukv62

To jest wlasnie styl braci Wayans :) i za to ich cenie, gdyby to oni dalej kontynuowali scary movie to z pewnoscia bylby to dalej swietny film, a tak to (wedlug mnie) od 3 czesci robila sie juz kaszana

ocenił(a) film na 8
Nozix

Ogladalem Boyz N the Hood a potem Chłopaczki i uwazam ze wiekszosc scen bardzo dobrze sparodiowali np, chcecie zobaczyc trupa ;D