PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32459}

Chłopaczki z sąsiedztwa

Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood
1996
6,8 25 tys. ocen
6,8 10 1 25097
5,0 4 krytyków
Chłopaczki z sąsiedztwa
powrót do forum filmu Chłopaczki z sąsiedztwa

Nierówny film

ocenił(a) film na 7

Późnym wieczorem, nie mając nic do roboty, pomyślałem, że obejrzę sobie ten filmik...
Ledwo obejrzałem pierwszą połowę filmu - totalne nudy, brak jakiegokolwiek sensu w tym filmie dobijał resztki chęci oglądania go. Postanowiłem, że dam temu filmowi szansę i dokończę go rano...
I dobrze, bo w drugiej połowie film staje się nieco ciekawszy, bardziej śmieszny, troszkę absurdalny, pojawia się w końcu fabuła. Tak oto moja opinia o tym filmie wzrosła z 4/10 do 7 (dla przeciętnej komedyjki to i tak sporo, ale ten film raczej kierowany był do nieco innych odbiorców).
Znam wiele komedii o niebo lepszych od tej, ale tą można w sumie obejrzeć (pamiętając o tym, że pierwszą połowę trzeba przetrwać).

ocenił(a) film na 10
Areximus

Tak się składa że 1 połowa nie była nudna.. ale nie każdy odbiera filmy tak samo. Dla mnie film był niezły, totalnie porąbana komedia i bardzo śmieszna. Ale o gustach się nie dyskutuje...

ocenił(a) film na 9
Areximus

"brak jakiegokolwiek sensu w tym filmie" źle podszedłeś do tego filmu, nie ma co się doszukiwać jakiegokolwiek sensu :D
Film faktycznie głupkowaty ale taki miał być. Raczej nie każdemu się spodoba, każdy ma swój gust i poczucie humoru.

ocenił(a) film na 9
xxforumowiczxx

Film jest głupkowaty, owszem, ale nie jest bez sensu. On idealnie parodiuje i hiperbolizuje jak wygląda życie czarnych w rzeczywistości.

ocenił(a) film na 5
Areximus

ja lubię głupie komedie jeśli są zabawne,ale ta w ogóle mnie nie rozśmieszyła chociaż najczęściej śmieje się na tego typu do rozpuku ,dla mnie słabiutko

Areximus

Do tego filmu powinna być instrukcja obsługi dołączona
1. Oglądasz Chłopaki z sąsiedztwa (Boyz'n' the hood)
2. Oglądasz Chłopaczki z sąsiedztwa

BEKA
ale fakt faktem film nierówny

ocenił(a) film na 8
prostareposta

W dużej mierze jest to parodia "Zagrożenia dla społeczeństwa", mnóstwo scen sparodiowanych z tego filmu. Na "Chłopaczkach z sąsiedztwa" kiedyś bardzo dobrze się bawiłem, ale najpierw polecam obejrzeć ww. film.

ocenił(a) film na 9
Baxik28

Tutaj jest kilka innych parodii nie tylko MIIS i BN'DH. Jest jeszcze Juice, Studenci, Fresh, South Central i kilka innych