Charlie

The Perks of Being a Wallflower
2012
7,5 146 tys. ocen
7,5 10 1 145646
7,5 36 krytyków
Charlie
powrót do forum filmu Charlie

czy film w ogóle będzie miał premierę w Polsce? nasz kraj jest żałosny i opóźniony, a jednego z moich ulubionych filmów "Killing Bono" nawet nie raczyli w kinie pusćić. więc, jeśli ktoś wie, czy planują polską premierę i na kiedy, to byłabym wdzięczna za informację. z góry dzięki :)

użytkownik usunięty
nikike

http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=59296

jest napisane, że ma być premiera w polskim kinie, tylko data nieustalona, nawet dystrybutor Monolith...
a to już jakiś trop i nadzieja.
tylko nie wiadomo od kiedy ten artykuł jest

ocenił(a) film na 10

Napisałem do REMI kilka dni temu ale wątpię, żeby mi odpisali

użytkownik usunięty
nikike

pewnie nie odpiszą, ale licz na cud. Powiem Ci, że nie wiem, czy kiedykolwiek pragnęłam premiery tak bardzo jak tej.

ocenił(a) film na 10

Ewentualnie będzie się można popytać na targach książki, bo to będzie jeszcze przed ewentualną premierą DVD.

Żebyś wiedziała.

użytkownik usunięty
nikike

jakby Ci z REMI odpisali, to daj znać.

ocenił(a) film na 10

Sure thing.

użytkownik usunięty
nikike

don`t forget, i`m waiting

ocenił(a) film na 10

I won't :)

ocenił(a) film na 8

napisałam do monolith czy będzie w kinach, haha ciekawe czy odpiszą :D

użytkownik usunięty
juliix3

no mi odpisali, ale żadnych jasnych informacji, jak można się domyślić...

ocenił(a) film na 10

To znaczy?

użytkownik usunięty
nikike

no 26tego września już to pisałam (patrz niżej)
"na dzień dzisiejszy planowana jest premiera w polskich kinach, ale nic więcej nie wiadomo"

ocenił(a) film na 10

A no to się nie zorientowałem, myślałem, że coś innego.

użytkownik usunięty
nikike

nie, nie. już nie chce mi się ścierać do nich.

coś gdzieś kiedyś słyszałam, że ma być w marcu. chciałabym wcześniej. tak na październik. :(

użytkownik usunięty
czysc00

ale w kinie czy na dvd?

w kinie. na polskie dvd to sobie raczej długo poczekamy.

użytkownik usunięty
czysc00

przeczytaj wypowiedź ipatricka,on twierdzi, że tylko na dvd. ja już sama nie wiem

pożyjemy - zobaczymy, ja dalej mam nadzieję, że będzie w kinie.

użytkownik usunięty
czysc00

UWIERZ, ŻE MY TEŻ.

ocenił(a) film na 9

Premiera w Stanach będzie dopiero 21 września.

użytkownik usunięty
PatryK_S92

wiem, wiem, niedawno to zmienili.

ocenił(a) film na 10
PatryK_S92

Przesunięcie o tydzień to jest bardzo "dopiero", lol.

użytkownik usunięty
nikike

XDDDD

Charlie jak postać ma oficjalnego polskiego fanpage'a na facebooku , napisałam do nich czy w nie wiedzą czy i ewentualnie kiedy w Polsce będzie to w kinach a oni mi na to ,że w Polsce w kinach ''Peks..." nie będzie... wyjdzie tylko na dvd...

użytkownik usunięty
mee1

no i wyszło na moje... a kiedy na DVD Ci nie napisali?

ocenił(a) film na 8

Napisałam wiadomość do Monolith Films (na stopklatce widnieje jako dystrybutor)

Monolith Films
Witam,
w tej chwili nie ma jeszcze decyzji o dacie premiery w kinach.
pozdrawiam

także dalej nic nie wiadomo do końca

użytkownik usunięty
krol_julian

ale może będzie!

ocenił(a) film na 10

kurde, musi być w Polsce! :/

ja właśnie jestem w UK, i tu wychodzi do kin 3 października.. porażka... bo ja wracam do Polski 1 paźdzernika :/
a tak chciałem zobaczyć ten film.

użytkownik usunięty
sebi19

musi! sama zaraz napiszę do tych dystrybutorów, bo to LEKKO wkur*iające jest.

ocenił(a) film na 10

daj znać jak coś;)

ale lipa, że nawet jak będzie, to pewnie będzie trzeba czekać kilka miesięcy na polską premierę...
tymczasem zakupiłem książkę po angielsku;)

użytkownik usunięty
sebi19

napisałam do 4 osób z monolithu, teraz tylko czekać, aż któraś łaskawie odpisze.

ocenił(a) film na 7

W pierwszy weekend wyświetlania, w 4 (słownie czterech) wybranych kinach film zarobił 244 tys $, co daje przeciętnie 61 tys $ na ekran. Nie znam się na box office'e sle wynik jest chyba lepszy niż dobry. Film ma również niezłe recenzje, (Miller rewelacyjny, Emma i Logan bardzo dobrzy). Z drugiej strony każdy podkreśla, że to ekranizacja kultowej dla nastolatków, powieści. W Polsce książka raczej sukcesu nie zdobyła. Nie znam zasad na jakich film jest pokazywany przez dystrybutora. Raczej jest to rodzaj opłaty licencyjnej niż zysk z oglądalności. Jeżeli tak, to zobaczyć Perks w polskim kinie będzie niepodobna. Ktoś napisał, że w Polsce DVD wyjdzie na początku przyszłego roku. Z zasady płytka pojawia się ok. 3-4 miesięcy po zakończeniu wyświetlania w kinach. Gdyby ktoś pracował nad polskim dubbingiem (film dla młodzieży = dubbing wrrrrrrr...) to zapewne byśmy coś słyszeli. Co więcej, na IMBD daty polskiej premiery filmu nie ma. Staram się ulubione filmy kupować legalnie, ale tym razem brak filmu na srebrnym ekranie uznam za osobistą zniewagę i film, o ile będzie w dobrej jakości, ściągnę z neta.

użytkownik usunięty
Irry

ja otrzymałam odpowiedź z monolith - "na razie film nie ma wyznaczonej daty premiery, na pewno nie odbędzie się w tym roku.

Jak sam/a zauważyłeś/łaś wyniki są rewelacyjne, szkoda, że dystrybutorzy nie zauważają...

ocenił(a) film na 7

To ponoć 51 najlepszy wynik w historii amerykańskich kin. Tak przynajmniej twierdzi facet który często i bardzo solidnie pisze o box office'ie. Z odpowiedzi która otrzymałaś wnioskuję, że Perks znajdzie się wśród tytułów które w Polsce nie znalazły dystrybutora. Smutne ale prawdziwe. Jeżeli tak się stanie to święcie obiecuję, że nie kupię DVD w Polsce tylko w Niemczech lub ściągnę z sieci. A dystrybutor DVD niech budzi się z ręką w nocniku.

użytkownik usunięty
Irry

dystrybutorem kinowym jest Monolith - całkiem popularny, a jednak nie kusi się na podjęcie jakichkolwiek działań w tymże kierunku, cytując piosenkę Metalliki "Sad but true"
już niedługo pewnie pojawi się w Internecie, ale długo trzeba będzie pewnie czekać na napisy. Ch*j z tym - będę oglądać po angielsku, bo rzeczywiście w Polsce "Jesteś Bogiem" to kinowe wydarzenie... JAKIE TO SMUTNE WSZYSTKO JEST.

użytkownik usunięty
Irry

"na dzień dzisiejszy planowana jest premiera w polskich kinach, ale nic więcej nie wiadomo"

taką jeszcze odpowiedź uzyskałam.

ocenił(a) film na 10

Tak sobie myślę, że jak najwięcej osób powinno wysyłać do nich maile, bo wtedy zobaczą, że jest popyt. To zawsze może coś pomóc.

ocenił(a) film na 7

Stopklatka opublikowała listę zmian terminów najbliższych premier. Perks, jak się domyślacie, brak. Pozostanę sceptykiem:(

użytkownik usunięty
Irry

wysyłajcie do Agnieszki Wasilewskiej z Monolith, jest na ich stronie w zakładce "kontakt"

ocenił(a) film na 10

Wstydzę się :/

użytkownik usunięty
nikike

a to niby dlaczego?

ocenił(a) film na 10

Bo jestem nieśmiały :/

ocenił(a) film na 9
nikike

a może zamiast pisać maile to utworzyć jakąś petycję czy coś na fejsie, jak z tym przywróceniem Kevina w święta? :P

użytkownik usunięty
Nesca18

myślicie, że na facebooku pomoże? można spróbować...

ocenił(a) film na 9

myślę, że warto spróbować bo z facebooka na pewno korzysta więcej osób niż z filmwebu.
ktoś by się podjął?

ocenił(a) film na 7

Lista państw europejskich, gdzie Perks będzie wyświetlany.
Europe

Austria - 01-Nov-2012
Denmark - Q4 2012
Estonia - 04-Jan-2013
Finland - Q4 2012
France - 21-Nov-2012
Germany - 01-Nov-2012
Greece - 18-Oct-2012
Italy - 26-Oct-2012
Latvia - 18-Jan-2013
The Netherlands - 25-Oct-2012
Norway - Q4 2012
Serbia - Early Nov. 2012
Sweden - Q4 2012
Switzerland - 20-Dec-2012
Ukraine - Sept/Oct
United Kingdom - 03-Oct-2012

użytkownik usunięty
Irry

niech się pierdo*ą

ocenił(a) film na 10
Irry

Skąd to masz?

ocenił(a) film na 7
nikike

Z IMDB. Rozpisany jest cały świat. Nie przytaczałem wszystkiego. I tak jesteśmy 100 lat za murzynami...