czy film w ogóle będzie miał premierę w Polsce? nasz kraj jest żałosny i opóźniony, a jednego z moich ulubionych filmów "Killing Bono" nawet nie raczyli w kinie pusćić. więc, jeśli ktoś wie, czy planują polską premierę i na kiedy, to byłabym wdzięczna za informację. z góry dzięki :)
Tak ogólnie to myślę, że chyba w kinach jednak nie będzie, bo powinni już zwiastun w kinach puszczać. No, ale cóż...
Pozostaje nam internet ;)
wiedziałam. to jest żałosne, po prostu brak słów, niech puszczają w kinach kolejne nienormalne filmy typu "wyjazd integracyjny"
jak dotychczas. pozostaje internet albo emigracja!!
Mnie się jednak wydaje, że będzie w kinach, bo się postarali o to żeby książkę przetłumaczyć na polski. Więc jakaś promocja w kraju już jest. Po prostu trzeba być cierpliwym i dobrej myśli, a jak nie - to faktycznie tylko internet zostaje.
jeśli będzie, to pewnie z opóźnieniem,ale już nie mogę się doczekać, z chęcią wybrałabym się na to do kina, bo książka genialna, jak i obsada rewelacyjna!
ja też bardzo chce to zobaczyć w kinie ;) rok temu przeczytałam książkę po angielsku a w tym roku po polsku, jest jedną z moich ulubionych ;) Pozdrawiam!
ja niedawno przeczytałam książkę po polsku i jestem zachwycona, z chęcią przeczytałabym również po angielsku, ale nie wiem jak ją mogę dostać, jedyne co nie podobało mi się w książce to okładka, lepiej gdyby dali oryginalną albo najlepiej z aktorami z filmu. oglądam zwiastun po 1000 razy i naprawdę chciałabym iść na to do kina. miejmy jakąś cichą nadzieję :D
również pozdrawiam!
myślę, że powinno być to w kinach. chociażby takich mniejszych, jeśli nie w sieciówkach.
oby nie było nie wiem rok czy więcej po premierze światowej jak to czasami bywa -.-
zapewne tak będzie, Polska coraz bardziej mnie rozczarowuje, bądźmy dobrej myśli gdzieś do listopada ;) potem to już dupa blada...
zacznij rozważać (a raczej zbierać kasę) że Perks w Polsce wyjdzie na DVD. Nie takie filmy jak ten nie znajdowały dystrybutorów a książka raczej kariery u nas nie zrobiła. Z jednej strony najbardziej "gorące" nazwiska młodego pokolenia z drugiej łatka filmu "indie" oraz ekranizacja szerzej nie znanej powieści dla nastolatków. Naprawdę, nie podejmuję się jakichkolwiek wyroków, ale ja kasę na DVD już mam:)
pewnie do Internetu zaraz ktoś wrzuci, ale np. film "Moja łódź podwoda" był w moim mieście rok po światowej premierze (żałosne, wiem, oglądałam wcześniej właśnie na za*ukaj.pl), ale jeżeli wyjdzie na DVD, to jak myślisz, gdzie będzie można kupić? książkę po polsku kupiłam właśnie w M*dia Ma*kt, ale to dopiero jakiś tydzień temu :<
oczywiście, że zbieram kasę!!! :D
Głowy nie dam ale na rynku niemieckim jest już data wydania DVD. W kinach od października. 3-4 miesiące po premierze powinien wyjść na krążku. Być może z dodatkami.
byłby to cudowny prezent świąteczny!
miejmy nadzieję, że w Polsce będzie jak w Niemczech. oby...
Oby ekranizacja weszła do polskich kin, wtedy książka miałaby reedycje z filmową okładką i nie byłoby wstydu jej kupić (nawet ebooka), bo na tą aktualną nie mogę patrzeć :)
no ten chłopak do najwdzięczniejszych nie należy, ukryłam ją między innymi książkami : )
A to, że takie maszkary nie powinny powstawać. Szczególnie, że zajmują się tym "profesjonaliści". Przynajmniej powinni. To tylko świadczy o poziomie danego wydawnictwa.
Popieram. Okładka wcale nie jest zła, może nie najpiękniejsza, ale ona mniej się liczy. Ważniejsza jest streść, w końcu to ona wycisnęła z wielu czytelników łzy ;)
Nie wiesz kiedy jest premiera w Niemczech??? Nigdzie nie moge sie dopatrzeć jakiejs oficjalnej reklamy ani niczego takiego :/ Boje się że ten film zignorują tak samo jak " My Week with Marilyn" :/ Miał premiere dopiero 5 miesięcy po premierze światowej :/ :/
och, jak ambitnie... cóż za obelgi, w dupie mam Polskę i Polaków, bo większość tak właśnie się zachowuje.
a co do Afryki wolę się nie wypowiadać... a wasze opinie rzeczywiście są adekwatne do tematu rozmowy,,,
Za parę lat się obudzisz i zdasz sobie sprawę, że są większe tragedie na świecie niż fanbojskie problemy typu "nie wydali mojego ulubionego filmu!!11" bądź (w innym przypadku niż twój) "polski dubbing ssie, nienawidzę tego kraju!!!!1". Wtedy pogadamy. Jeśli chcesz krytykować, to znajdź sensowny powód - a takowych jest dużo w naszym kraju, nie przeczę - dlatego też śmiesznie wygląda twój wybuch jadu, bo jakiś film był zbyt niszowy, by go pokazywali w kinach. Moich ulubionych filmów też nie da się "normalnie" obejrzeć, a jednak nie jęczę o tym na każdym możliwym forum, bo to skrajnie dziecinne.
A poza tym, twoja opinia o Polakach mi się podoba, bo przeczy stereotypom, że Polacy umieją tylko narzekać :) Za to ty jesteś jej idealnym potwierdzeniem.
Z mojej strony koniec tematu.
nikt Ci nie każe się ze mną zgadać. Nie jęczę na każdym możliwym forum... Ciebie też musiał zainteresować ten ZBYT NISZOWY film, skoro wszedłeś/ weszłaś na forum. więc...
Nie zrozumiałaś mnie...
A film owszem, zainteresował mnie, jako ekranizacja znanej mi książki :) Mam nadzieję, że go nie skopią.
może i nie zrozumiałam, jeśli chcesz, to wytłumacz raz jeszcze o co Ci chodziło, bo ja odebrałam to jako atak i krytykę.
W internecie poszukaj wersji po angielsku.Na 100% jest bo sama pobierałam parę miesięcy temu :)
jakbyś mogła jakiś link podesłać, byłoby miło :)
a z polskimi napisami do pobrania się jeszcze nie spotkałaś, prawda?
Podaj maila ,bo nie mogę wrzucić tutaj linka (niezgodność z regulaminem ;o)
Nie,nie widziałam ;x
Nie boisz się, że jak tak publicznie wrzucisz maila to Ci nie zaspamują całej skrzynki?
nie, w tym wypadku nie, bo czekam na link z TYM FILMEM, jak na razie jeszcze nikt nie zaspamował, być może posunąłeś im pomysł...
Przez okładkę nie chcę jej czytać, jakby moi rodzice zobaczyli co jest na okładce... Chodzi mi o napis. A co do filmu, czekam niecierpliwie:)
Książkę po polsku, jestem zainteresowana, o czym to jest? Chciałabym się dowiedzieć fabuły, bo nie wiem czy warto kupować, a uwielbiam czytać książki. 'Igrzyska Śmierci' wciągnęły mnie do granic możliwości :D. Będę wdzięczna za odpowiedź.
P.S Coś tam czytałam o filmie, opis ale bardziej szczegółowo bym prosiła :).
W takim skrócie - historia o nieśmiałym chłopaku, który po śmierci przyjaciela jest kompletnie samotny, wciąga się w nowe towarzystwo - czyli m.in. Patrick i Sam. A obok tego homoseksualizm, narkotyki, choroby psychiczne i szkolne życie. Wszystko podane w formie listów do bezimiennego adresata. Zdecydowanie must read.
Książka jest poruszająca. Akcja rozgrywa się w latach 90, jest w niej dużo nawiązań do filmów i muzyki. Główny bohater Charlie dzieli się swoimi przemyśleniami, opowiada jak zmieniło się jego życie gdy poznał Patricka i Sam. Porusza wiele tematów, które w jakiś sposób dotyczą młodych osób jak szkoła, rodzice, rodzeństwo itp itd. Polecam ;)
Film w Stanach jednak trochę później, 21 września. Najwcześniej, bo już 8. wyświetlą go na festiwalu filmowym w Toronto. I wyczytałem, niestety, że w Polsce pojawi się tylko na dvd "na początku 2013 roku" (via wydawnictwo remi).