PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648982}
7,7 126 tys. ocen
7,7 10 1 125557
6,5 51 krytyków
Chce się żyć
powrót do forum filmu Chce się żyć

... ale w Polsce brak nawet trailera. Bardzo szkoda.

rhinocerose

O tym filmie dowiedziałam się przed chwilą i to przez przypadek, znajomy wrzucił jakiś artykuł na fb. Szkoda, że nie promuje się tego typu filmów w Polsce.

siooga

Masz racje, koniecznie pojde do kina.

ocenił(a) film na 8
siooga

Spokojnie, wszystko w swoim czasie... Zresztą festiwale są przecież formą promocji, a film zaraz będzie w Gdyni.

rhinocerose

W "Panoramie" były migawki. Nie mogę znaleźć na stronie TVP, ale na FB w swoim profilu umieścili: http://www.facebook.com/photo.php?v=535344796536284

Szkoda tylko, że rzadko kiedy mówi się o kreacji "małego Mateusza", którego zagrał Kamil, 11-latek, normalnie w pełni zdrowy chłopak, który podobnie jak Dawid, ćwiczył bardzo intensywnie i się do tej roli przygotowywał. Piszę "szkoda", bo znam go osobiście i wiem, ile pracy w to włożył ;-)

ocenił(a) film na 10
rhinocerose

szkoda bo po Montrealu glośno o nim a wiele osób nie wie o czym. Przeczytałam już książkę, która od 5 wrzesnia jest w sprzedaży. Polecam daje dużo do myślenia i na pewno pomoże zrozumieć trud głównych aktorów. To jest na prawdę perfekcyjnie zagrana rola, warta wielu nagród. Nie stawiała bym tego filmu do porównania z Wałęsą, inna klasa.

ocenił(a) film na 8
eparol

Ludzie, cierpliwości... Za pasem mamy festiwal w Gdyni, którego "Chce się żyć" stało się po Montrealu faworytem. A za miesiąc z hakiem premiera w dystrybucji komercyjnej. Jeszcze będzie głośno o tym dziele.