PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=533535}
3,7 92 tys. ocen
3,7 10 1 91647
1,4 23 krytyków
Ciacho
powrót do forum filmu Ciacho

Ja byłam.Film w całości oglądałam dwa razy.
Myślę, że fajnie jest się wybrać ponownie- mnie np. nasuwają się nowe spostrzeżenia.

Jeśli miałabym oceniać ten film, to myślę, że twórcy : ekipa, reżyser, aktorzy - spisali się świetnie. Zrobić taki film w 23 dni ? - Uważam, że to mistrzostwo świata. Film bawi, wzrusza, nie jest ani odrobinę przesadzony, efekty specjalne ? - Zrobione perfekcyjnie!

Wybierając się na Ciacho - miałam już jakieś swoje wyobrażenie, po przez informacje, zdjęcia, materiały wideo itp. Nie zawiodłam się , idąc na ten film, a wręcz - przekonałam się , że można ! Można zrobić niezły film w kilkanaście dni.Ludzie - bierzcie przykład.

Każdy film, fabuła - zawiera miłość, zdradę, przyjaźń, - w Ciachu było wszystkiego po prochu i w odpowiednich ilościach. W każdym bohaterze , nawet tym " złym " było coś fajnego, coś co wzruszało, bawiło.

Duży plus - za efekty specjalne, których było całkiem sporo.
Odnalazłam w tym filmie - wszystko co lubię, szczyptę sensacji , zagadki, miłości i bark żenujących żartów - które nie są śmieszne.Tutaj bohaterowie - byli poważni, nie było tej groteski, głupich min , i tego wnerwiającego dźwięku ( sztucznego śmiechu ) - który nam ma uświadomić , że teraz powinniśmy się zaśmiać.Można by rzecz, że każdy widz, który wybrał się na Ciacho - odkrywał w tym filmie, inne fascynacje.

Zdecydowanie duży plus !
Dla Karolka i Krzysia ! - rozbrajali mnie !

ocenił(a) film na 1
karolina_n1

Tak najlepiej isc 10 razy bo inaczej glupkom, ktorzy nakrecili ta szmire nie zwroci sie kasa za rysunek na plecach pudziana i inne bzdety ktorymi nas zalewali. A jesli chodzi o sam film, mowisz milosc, przyjazn? To chyba inne kopie wyslaliscie do olsztyna bo w naszej wersji jest jedno: ruchanie ruchanie ruchanie. O to chodzi w calym filmie. A wiec kolejny sztuczny tworze mowiac waszym jezykiem idz wyruchaj tworce tego gowna albo lepiej wsadz mu palec w d... bo nic innego wamnie wychodzi. A dla widzow: lepiej idzie na avatara bo to naprawde swietny film a jak chcecie obejrzec fajna komedie to obejrzyjcie raj dla par.

ocenił(a) film na 10
konrado12

szkoda, że nikt , nie pokwapi się, by odnaleźć troszkę żartu w tym filmie, obejrzeć go z przymrużeniem oka. Jeśli ktoś nakręci lepszy film w 23 dni - to wtedy , mogę powiedzieć, że "Ciacho" jest złym filmem.
Najlepiej jest krytykować, wszystko i wszystkich - nie można pójść do kina i dobrze się bawić ? Film jest dobry - a wręcz powiedziałabym ,że bardzo dobry ! Taka jest moja pinia

ocenił(a) film na 1
karolina_n1

Jeżeli trzeba się pokwapić żeby w "komedii" odnaleźć troszkę żartu, to coś tu jest nie tak.

ocenił(a) film na 2
karolina_n1

Jesli ktoś zrobił film w 23 dni to dla mnie szkoda wydawac kasse na cos naad czym ktos sie nie napracował. To jest pierwszy powód. A drugi to taki ze temu wortalowi już troche ufam i nie mam zamiaru tracic czasu dla gówna które ma mniej niż 7 oceny tutaj. To baqrachło ma 4 wiec nie ma o czym mówić.

karolina_n1

Dobrze że sensu życia nie odnalazłaś w tym filmie;)

karolina_n1

hahahaha, takich głupot to dawna nie czytałem.

ocenił(a) film na 1
karolina_n1

ta opinia przekonała mnie... żeby nie iść...

karolina_n1

To chyba jest recenzja ku rozweseleniu pisana. I jako taka spełniła swoje zadanie.

Zwracam też uwagę na wielce, hmmm, oryginalną interpunkcję. Pani od polskiego nie byłaby raczej zachwycona. Do poprawki!

ocenił(a) film na 1
karolina_n1

Nie rozumiem podniecania się tym, że film zrobiono w 23 dni. Zdjęcia do "Prestiżu"- jednego z najbardziej złożonych filmów ostatnich lat trwały 3 miesiące - Nolan zrobiłby ciacho między śniadaniem a obiadem.

ocenił(a) film na 3
karolina_n1

Kolejne konto założone po to żeby chwalić ? 1 film oceniony - Ciacho 10/10.
Niech zgadnę - masz coś wspólnego z ekipą tego serialu. Nie musisz odpowiadać. Wiem, że zgadłem :]

ocenił(a) film na 1
karolina_n1

podniecasz sie tym, że nakręcili go w 23 dni jakby to był nie wiem jaki wyczyn. to potwierdza tylko jedno, że nie pracowali nad filmem, niedopracowali go. Ciacho do najgorsza szmira jaką widziałem, jak nie wiem jak można być niedorozwiniętym, żeby docenić ten film ?
może za dużo czasu spędzam w internecie, ale wszystko co w nim było, zostało WYSSANE z neta. kradzione tandetne teksty, jak mozna sie pod to autorsko podpisywać ? tragedia....
"Można by rzecz, że każdy widz, który wybrał się na Ciacho - odkrywał w tym filmie, inne fascynacje" ?! z kim Ty byłaś na tym filmie ? ze oddziałem psychiatrycznym ?
jestem w szoku, jeśli Ci nie płacili za to żeby tak napisać to pozdrawiam serdecznie :)

ocenił(a) film na 10
Wiliam

nie 23 a 27 z tego co slyszalem i to nie dlatego ze twórcy chcieli isc na rekord tylko, ze budzet im na tyle pozwolił. a mimo tego i tak efekt jest conajmniej dobry

ocenił(a) film na 2
konczalowski

To po co do jasnej cholery cokolwiek krecili
Jak cos robić to trzeba włożyć do tego serce a nie rzucić do kin jakieś gówno aby... nie wiem sam po co

ocenił(a) film na 10
drg

a kim ty ku... jestes zeby mowic kto co ma wpuszczac do kin i co kręcić. widzowie chodzą, podoba się, więc sie odczep, palancie

ocenił(a) film na 2
konczalowski

stary to jest moja opinia nie jestem żadnym krytykiem czy coś nie musisz sie mnie słuchać a to że tak ja traktujesz oznacza tylko o tym że nie masz własnego zdania. Bardzo ciesze sie ze jestem taką oopiniotwórczą osobą:)
Pozdrawiam
a i obejrzyj sobie 3666 odcinek mody na sukces jak chcesz ogladac niezla chałture
Z poważaniem:P

ocenił(a) film na 2
karolina_n1

"w Ciachu było wszystkiego po prochu" - No, i wszystko jasne :D

Kiedy czytałam tu o osobach zatrudnionych przez producenta, które miałyby robić reklamę, uznałam, że jednak to za bardzo pachnie teorią spiskową. Ale chyba się do tej teorii przyłączę. Swoją drogą, producent powinien mimo wszystko sobie dobierać osoby, które umieją pisać poprawnie po polsku.

Pozdrowienia i niech kisiel mandarynkowy będzie z Wami ^^

ocenił(a) film na 10
Kazik_chan

Nie ma sie co przejmowac negatywnymi komentami. To my, ktorym sie ten film podoba jestesmy pogodni, usmiechnięci, a oni agresywni, atakują, plują jadem. Jeszcze wrzodów od tego dostaną. Życzę im spokoju.

konczalowski

nie przejmujcie si,e negatywnymi komentarzami. Film jest warty obejrzenia, chociażby po to by wyrobić sobie swoje zdanie.

ocenił(a) film na 1
hipis11

Witamy po raz kolejny pracowników firmy !BuzzPR. Trochę wam jednak współczuje , bo wasze zadanie przekonywania ludzi do tego filmu to jednak mission impossible.