PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=714080}

Cloverfield Lane 10

10 Cloverfield Lane
2016
6,5 105 tys. ocen
6,5 10 1 104580
7,1 45 krytyków
Cloverfield Lane 10
powrót do forum filmu Cloverfield Lane 10

Polacy jak zwykle... najlepsi krytycy pod słońcem.
Nasz naród chyba uważa się za pępek świata.. przykro patrzeć jakim egoistycznym i zawistnym narodem jest Polska..
Żartować o innych potrafimy a jak ktoś coś złego powie o nas to wielkie oburzenie i szok!

Ocena 6,5 filmweb
Rotten Tomatoes 90%
Imdb 7,8 przy prawie 25 tyś głosów.

Kolejny film, który pokazuje że nie warto wchodzić na ten portal i sugerować się gównianymi ocenami. :)

ocenił(a) film na 10
electrode

popieram autora , film zajebisty a polaczki bez oglądania dają 1

ocenił(a) film na 7
LANC1980

A ty nie polaczku , kim jesteś . Może niemcuniem , francuniem , a może jeszcze kimś komu do pięt nie sięgasz . Jak się człowiek sam nie szanuje , to niech nie oczekuje tego od innych . Pewnie jesteś majordomusem w jakiejś rezydencji , a w wolnych chwilach zabawiasz swoich chlebodawców opowieściami o polaczkach . Popraweczka , polaczkiem też jesteś i ty .
I nawet nie wiem jaki nocnik będziesz opróżniał i jaką dupę wycierał to nadal będziesz polaczkiem .
A dlaczego zawsze będziesz polaczkiem , bo tylko polaczek tak się nazwie i z takim poczuciem szacunku do siebie samego niestety całe życie będzie grzebał na kolanach w nocniku tych , którzy siebie poważają i nazywają z szacunkiem .
Różnica miedzy nami polega na tym , że w życiu bym siebie tak nie określiła . Myślę , że kolana to odpowiednia pozycja na jakiej powinieneś spędzać resztę polaczkowego życia .

ocenił(a) film na 10
J987

na kolanach to możesz possać mojego smoka co pewnie robisz na codzień jakiemuś brudasowi

ocenił(a) film na 7
LANC1980

Polaczki ssą smoka brudasom . Ja jestem ponadto i brudasami się brzydzę , a ponieważ nie myślę o sobie jako o polaczku , to brudas może u mnie jedynie czyścić kuwetę , albo opróżniać nocnik . Powiedziałam ci , że ja szanuję siebie i komuś kto sam się nazywa polaczkiem ssać smoka nie będę . Myślę , że smoka sam lubisz possać jak na prawdziwego polaczka przystało jakiemuś panu swemu , któremu wieczorem przy kominku opowiadałeś anegdotki o polaczkach , myśląc , że jak już za loda dostajesz euro to na pewno nie jesteś już polaczkiem . Pomyłaczka . Za loda możesz dostawać w euro czy dolarach , a nie w złotych ale nadal będziesz polaczkiem . A poza tym possać smoka to ja mogę prawdziwemu , szanującemu się Polakowi . Jeśli 1980 to data twoich urodzin , to gratuluję wypowiedzi nastolatka . Jak się nie wie co powiedzieć to się ch..a z portek wyciąga . Może się nim kogoś wystraszy .

electrode

Film bardzo mi się podobał, śmiało daję mu 9/10. A co do ocen to ja już dawno przestałem zwracać na nie uwagę. W przeciwnym wypadku ominąłbym furę świetnych produkcji.

ocenił(a) film na 4
electrode

A może powinieneś być dumny, że jednak Polacy to nie taka szara ciemna masa jak cała zachodnia cywilizacja? Może własnie źle interpretujesz wynik ocen na filmwebie?
Nie wiem jak z ocenami filmów jak zmierzch, bo nie zaglądam na takie tytuły, ale podejrzewam że wysokie oceny (średnie wysokie oceny) biorą się z tego, że duża część dzieci po prostu głosuje, kiedy na pozycje ambitniejsze jednak zagląda mniej osób, gdyż podlegają takie tytłuły pod generację ludzi którzy nie są jeszcze tak uzależnieni od internetu jak ich zachodni sąsiedzi?

Co do filmu.. ja daję 6, bo przez pół filmu miał u mnie mocne 8, lub nawet 9, aby potem stoczyć się na prawie samo dno, robiąć końcówkę tak słabą, że miałem ochotę zakończyć seans i odpuścić.
Z tak dobrego filmu zrobić taki patetyczny amerykański gniot...
Już jednak wolałbym, żeby się okazało że główna bohaterka wychodzi z bunkra i żeby okazało się że dookoła życie biegnie dalej swoim życiem, a atak był po prostu nieudanym zamachem na Stany Zjednoczone niż scena z wciaganiem auta na wysokość 100 metrów (z perspektywy czasu ile "wciąganie zajęło" oraz jak bardzo oddalała się ziemia przy zbliżeniach na przednią szybę) który okazał się że jest jednak 10 metrów nad ziemią. A budowanie koktajlu mołotowa podczas walki z obcym to już było apogeum pani McGyver znającej się na wszystkim i potrafiającej zrobić wszystko z niczego.

ocenił(a) film na 7
edmun

Zgadzam się . Powinniśmy być dumni , że w Polsce chodzi się jeszcze na filmy Woodego Alena .

J987

"Zgadzam się . Powinniśmy być dumni , że w Polsce chodzi się jeszcze na filmy Woodego Alena ." no tak, bo tylko polaczki oglądają jego filmy.

ocenił(a) film na 7
Aryhil

Polaczki dają 10 Legionowi , a 3 Wyspie Tajemnic . Polaczku

J987

Nie popłacz się

ocenił(a) film na 7
Aryhil

Nie zamierzam . Nie określaj kogoś polaczkiem tylko dla tego że ma inny gust . Dodatkowo sam źle reagujesz na krytykę .Jeśli uważasz , że dając temu filmowi 7 popełniłam błąd , to mnie przekonaj , a nie pisz takich głupot . Oglądasz co oglądasz i jest to twoja sprawa . W życiu z tego powodu bym cię nie obraziła, a to co na pisałam było tylko odpowiedzią na twoją chamską zaczepkę . Miłego dnia .

J987

Oceniam film 8/10 więc nie krytykuje Twojej oceny. Minimum chęci i czytania ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 7
Aryhil

Więc co mają wspólnego polaczki i Woody Alen.

J987

5 dni temu napisałeś "Powinniśmy być dumni , że w Polsce chodzi się jeszcze na filmy Woodego Alena .", a teraz mnie się pytasz co mają wspólnego?! Ty jesteś zdrowy na umyśle?

ocenił(a) film na 7
Aryhil

Nie odpowiedziałeś na pytanie . Przecież nie ja okresliłam mianem polaczków ludzi , którzy oglądają filmy Woodego Alena , chociaż mówiąc o nim nie chodziło mi o tylko i wyłącznie jego twórczość , ale o ogół filmów tego rodzaju .Filmów niskobudżetowych z ciekawą fabułą , interesującymi dialogami , z jakimś przekazem itp.

J987

"Powinniśmy być dumni , że w Polsce chodzi się jeszcze na filmy Woodego Alena" nie tylko polaczki oglądają jego filmy, ba, na tle innych narodów wypadamy kupe gorzej.

electrode

Sio trollu, bo jedynym egoistą jesteś sam. Po co to obrażanie całego narodu? Jeśli już, to winni mogą być wyłącznie filmwebowicze, którzy znają tylko oceny 1 i 10. Wiesz w ogóle czym jest średnia? Niemal 22 tys. głosów oddanych, najwyraźniej film nie zyskał uznania. Spójrz na wspomniany IMDb - średnia tam spadła już ze wspomnianych przez Ciebie 7,8 do 7,4. W tym tempie za pół roku dojdzie do 6,9-7,1 (podczas gdy tu wzrósł zaledwie o 0,1), tak jak przy wszystkich filmach, przy których jest hype na duszenie dzies/wiątek zaraz po wyjściu z kina.
PS. Wspomniane 90% na RT, to oceny cmokających krytyków, nie widzów. którzy dali mu 3,9/5.

ocenił(a) film na 5
electrode

O czym ty pieprzysz człowieku.

ocenił(a) film na 7
electrode

Powinieneś być dumny , że wywodzisz się z narodu , który gównem się nie zachwyca . Danie filmowi 10/10 oznacza dla mnie dzieło absolutne , danie filmowi 6/6 oznacza dla mnie , że to był fajny film na którego można było poświęcić kawałek życia . Cloverfield Lane 10 jest filmem zasługującym na notę , którą otrzymał .
Odnoszenie się do ocen , które zostały przyznane na zachodnich portalach i uważanie ich za wytyczne , rozbawiło mnie do łez . Woddy Alen ma większą publikę w Polsce niż w Stanach . Ludzie tam nie rozumieją co oglądają , dlatego byle gówno dostaje 10/10 , a ty się tym rajcujesz .
I jeszcze krytykujesz ludzi , którzy oceniają filmy według uznania . Myślisz , że na zachodzie mają lepszy gust , czy może są mądrzejsi i baczniej są w stanie doszukać się czegoś więcej niż to co widać .
Druga sprawą jest to , jak niską samoocenę masz , skoro pasiesz się oceną półgłówków . Tam ludzie nie wiedzą , kto jest ich prezydentem , a ty stawiasz ich ocenę , przed swoją . Ja na zachodzie jestem Pani Kowalska . Nie czuję się gorsza , a wprost przeciwnie , dlatego ocena KOWALSKICH jest dla mnie najważniejsza i zawsze będzie przed Smithami i takimi tam innymi .

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
LANC1980

Aleś zabłysnął . Ha, ha ,ha,ha, ha, ha ,ha . Pewnie znasz to z własnej autopsji . Może pan Szulc tak kończy dzionek zwracając się do swego polaczka , machając mu euraem przed pyskiem , a potem za eurasa dostajesz coś innego o bardzo podobnym brzmieniu . Ty , jak jesteś z 1980 roku to masz 36 lat , a wypowiedź pryszczatego prawiczka , który marzy wieczorami o tym jak to mu nieznajomi robią loda bo w prawdziwym życiu jeszcze się nie odważył ,ze względu na kompleksy związane z rozmiarem swego smoczka , którego, aby się podnieś na duchu nazywa smokiem . Ale nie łudź się smoczek zawsze będzie smoczkiem , a marzenia o smoku pozostaną niespełnione . Gorzej jak smoczek oprócz tego , że nie urósł , to jeszcze na wszystko na co go stać to jedynie dyndanie .Wtedy to nawet siad płaski ci nie pomoże polaczku . Ha , ha, ha . Dobry jesteś polaczek .

ocenił(a) film na 7
LANC1980

Aleś zaszalał , taka riposta . Brawo , brawo , brawo , brawo . Wspaniały jesteś . Taki nie wyżyty . Pełny niespełnienia , rozmarzony erotycznie . Mózg ci , aż pulsuje od pragnień o ssaniu . Wiem co ci od kilku godzin chodzi po głowie , ale niestety nie spełnię twojego marzenia . Gdybyś był Polakiem to za darmo , a jak jesteś polaczkiem to nigdy . Musisz się zadowolić sam . Przykro mi , że znowu pierwszego razu nie będzie. A jak jeszcze raz napiszesz coś o ssaniu , to pier...ne ze śmiech.
Jeszcze się z tak prymitywnymi odpowiedziami nie spotkałam .Polaczku.

ocenił(a) film na 10
J987

nie chce mi sie co chwile odpisywac takiemu zeru jak ty , nie mam na to czasu , ty pewnie siedzisz na tłustym dupsku z kartonem na mordzie i próbójesz pokazac w necie jaka madra jestes ale ci to nie wychodzi tak samo jak i komentowanie filmow i ich ocenianie , wiec zabierz się za to w czym jestes dobra , ty juz wiesz w czym.....

ocenił(a) film na 7
LANC1980

Nie chce ci się odpisywać i masz rację już nie odpisuj , bo mnie nie chce się prowadzić takiej rozmowy . Ciekawa jestem na czym ty siedzisz i z jakim kartonem . A którą moją ocenę uważasz za złą . Człowiek , który sam nazwał się polaczkiem , a potem przez dwie godziny nie potrafił nic z siebie wydusić , oprócz gadania o ssaniu , nazywa mnie zerem . Dobre .

ocenił(a) film na 10
J987

. . . . . . . . . . /'¯/)
. . . . . . . . . /¯ ./
. . . . . . . . /. . /
. . . . . /'¯`/'. .'/'¯¯`·¸
. . . . ./'/. /. . /. . /¨. /¯\
. . . . ('(. . '. . '. .¯'/'. .')
. . . . .\. . . . . . . . .'. ./
. . . . ..'\'. .\. . . . . ..·'
. . . . . . \. . . . . . . (
. . . . . . . \. . . . . . .\

ocenił(a) film na 7
LANC1980

Widzę , że oprócz bystrego umysłu nie brakuje również talentu . Gratuluję . Najbardziej czego zazdroszczę ludziom w życiu to właśnie wybitnego talentu . Jestem pełna podziwu i uznania . Dar z niebios spłynął na ciebie w dniu urodzin i nie powinieneś go marnować . Może jakaś wystawa . Ja powiem szczerze , mimo iż nie widziałem innych prac , to jestem pod wrażeniem . Od razu czułam duszę artysty . Wspaniałe dzieło i tak wiele mówiące o autorze.

ocenił(a) film na 7
tomek666_filmweb

Pewnie autoportret .

ocenił(a) film na 7
tomek666_filmweb

Widzę , że to zjednoczona sekta lodziarzy . Pomarz sobie , albo poproś kumpla .

ocenił(a) film na 10
J987

Jola ponoc jak zrobisz lodzika to po same jaja , 30 zl styknie ???

ocenił(a) film na 10
tomek666_filmweb

nie styknie , Jola się ceni 50 zł ale z połykiem !

ocenił(a) film na 7
LANC1980

A Tomeczek z Lanciem robią lodziki sobie nawzajem w każdej wolnej chwili , a ponieważ tylko w pracy robią to za kasę to jak przystało na dobrych kumpli wkładają w to dużo serca i zaangażowania . Z połykaniem też nie mają większego kłopotu . Ponieważ uważają ,że każdy kto ma usta może ssać więc robią to z wielkim oddaniem.
Pozdrawiam was świntuszki , rozpustniczki .
Lanc czy tomek666 to twoje dziecko, łobuzie.

electrode

My pępkiem świata i egoistami? Ewidentnie mylisz z USA.
Jeśli tobie podoba się jakiś film to oznacza, że każdemu musi?
Ile ty masz lat, że płaczesz z takiego powodu?