PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=714080}

Cloverfield Lane 10

10 Cloverfield Lane
2016
6,5 105 tys. ocen
6,5 10 1 104580
7,1 45 krytyków
Cloverfield Lane 10
powrót do forum filmu Cloverfield Lane 10

Film naprawdę mi się podobał, po oglądnięciu podzielę się moimi skojarzeniami, nie będę tu pisał co sądzę o filmie bo to widać po mojej ocenie, recenzję skrócę do: Po dwóch filmach już wiem, że wszystko co będzie miało nazwę Cloverfield oglądnę w ciemno.

-Mary, powinna się za kumplować z Markiem z "Marsjanina", oboje by przetrwali wszystko, on umie z gratów zrobić sprzęt do przeżycia i sadzi ziemniaki na odchodach, ona z płachty od prysznica i butelki zrobiła kombinezon do tego szybko robi koktajle Mołotowa. no i dzida z laski do podpierania w cenie.

-Chyba najbardziej oczywiste nawiązanie do "Wojny Światów", tam scena gdzie główny bohater wrzuca granat w pojazd obcych i go rozwala będąc na macce, tutaj mamy praktycznie taką samą scenę ale zamiast granatu jest koktajl.

-Końcówka mi się skojarzyła z "Szybcy i wściekli 7', jak tak odjeżdżała tym samochodem po tej drodze i ten widok oddalającej się kamery, brakowało tylko:
" It's been a long day without you my friend, and I'll tell you all about it when I see you again...." Hehehehe.

No to takie moje małe spostrzeżenia, pozdrawiam i co? czekamy na następne filmy ;) Oby były równie dobre lub nawet lepsze.