Myślałem że jak wejdę na stronę tego filmu to będzie niska ocean a tu co !?
Film ma średnią aż : 8,65 co uważam za całkowite zawyżenie zważywszy na to że ta komeida twórcy "Poszukiwany , poszukiwana" najzwyczajniej w świecie nie wyszła , owszem jest kilka zabawnych gagów ale jako całość ten film nawet nie ma czym się bronić , no dobra aktorzy są i byli rewelacyjni w epizodzie nawet i Janusz Gajos się pojawia oraz Kazimierz Kaczor ale oprócz znakomitej obsady no i dynamicznego montażu oraz reżyseri , mnie w tej produkcji wszystko razi , poczawszy od amerykańkiego wręcz sposobu kadrowania , muzyki rodem z "poszukiwany , poszukiwana" po prymitwyne gagi
o tzw."Dupie Maryny" film o niczym , dałem mu 3.00 ze względu na sentyment do poprzenich filmów Bareji , jednakze ten film jest najsłabszy ze wszystkich jakie stworzył i to także najgorsza polska komeida jaką widziałem.
3/10
Dużo więcej od Ciebie , każdy ma sowje zdanie i twoje wołanie do mnie ile ty masz lat niczego tu nie zmieni , i chodziło mi tu o główną fabułę a nie wątki poboczne których jest tu multum i są lepsze od opowiadanij historii ale w porządku tobie się podobał , mni nie i tyle.
Nie wszystko musi się wszystkim podobać i każdy ma prawo do swoich opinii,jednak twoja opinia tak bardzo odbiega od opinii ogółu,że warto wyjaśnić to i owo.Na filmie Co mi zrobisz jak mnie złapiesz Bareja stracił zdrowie.Jest to najbardziej pocięty przez PRLowską cenzurę jego film,stąd może się wydawać,że akcja jest chaotyczna czy nielogiczna.Minęło 30 lat,a jednak ten film jest dalej puszczany w Tv,płyty są dodawane do czasopism,ciekawe który film z końca lat 70 tych wciąż jest na topie?To świadczy o geniuszu Bareji.
No w sumie tak ale z twórczości Bareji wybieram "Poszukiwany , poszukiwan" ; "Brunet wieczorową porą" oraz "nie ma róży bez ognia" to jego najlepsze produkcje.
po pierwsze - bez obrazy , nie miałem na myśli wieku fizycznego tylko mentalny , dlaczego ? bo najwidoczniej i poprostu fabuły nie zrozumiałeś , a nie jej nie ma...."poszukiwany....brunet ...i nie ma róży bez ognia , to pierwsze próby ataku i szydzenia z komuny i jej praw , w zasadzie delikatne i łatwe komedie szydzące z naszych wad z lekkim atakiem ( na tyle na ile to było mozliwe...!) komuny.Ostatnie produkcje Barei ( co mi zrobisz...miś , alternatywy i zmiennicy ...) były już ostrym atakiem szydzącym z komuny ,bezlitośnie tępione przez owzesną cenzurę.Miały drugie , może nawet trzecie dno , które albo sie rozumiało , albo nie...stąd być może ten brak fabuły......Tak czy siak nie było to wołanie obrazoburcze , ale sproboj zrozumieć moje wzburzenie....zapraszam do poczytania wywiadów z Bareją...http://rzeszu.republika.pl/cdb.html