PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1114}
7,5 80 tys. ocen
7,5 10 1 80364
7,0 24 krytyków
Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz
powrót do forum filmu Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz

Wczoraj ten film widziałem poraz pierwszy w życiu. Powiem bez ogródek, że to jest najlepsza komedia Stanisawa Barei jaką widziałem, a także najlepsza polska komedia nie tylko okresu PRL-u, ale wszechczasów. Żadna polska komedia mnie nie rozśmieszyła jak ta, nawet inne komedie Barei. "Małżeństwo z rozsądku", "Miś", "Alternatywy 4", "Brunet...", "Poszukiwany, poszukiwana", "Nie ma róży bez ognia" nie dorastają do pięt temu filmowi. Stanisław Bareja w tym filmie w bezczelny sposób ośmieszył ówczesny system. Rodzice nie musieli mi nic tłumaczyć, ponieważ bardzo dobrze znam realia życia w PRL-u z książek, więc taka scena z czekaniem w kolejce po meble nie była niczym dziwnym, bo tak było. Niektóre hasła rozbrajają : choćby ten motyw o dojeżdżaniu do pracy, czy u kierownika sklepu (Janusz Gajos), jak będzie nawet do Bydgoszczy dojeżdżał, czy hasło z tym papierosem. Były jaja. Tarzaem się wczoraj ze śmiechu po podłodze, bo nie mogłem z tego filmu. Wspaniałe kreacje Stanisława Tyma, Bronisława Pawlika, Krzysztofa Kowalewskiego, oraz reszty znanych polskich aktorów. Polecam wszystkim !

ocenił(a) film na 9

Zgodzę się z tobą jedynie co do "Małożeństwa z rozsądku","Poszukiwany ,poszukiwana" i "nie ma róży bez ognia"Miś i Alternatywy uważam,że są lepsze!Mój ranking filmów Bareji przedstawia się tak:
1.Miś,Rozmowy Kontrolowane,Zmiennicy,Alternatywy 4
2.Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?Brunet wieczorową porą
3.Poszukiwany,poszukiwana
4.Nia ma róży bez ognia,Małożeństwo z rozsądku

Innych filmów nie klasyfikuję bo nie oglądałem albo oglądałem bardzo dawno

ocenił(a) film na 10
wassyl

1.Miś
.
.
.
.
2.Co mi zrobisz jak mnie złapiesz
3.Nie ma róży bez ognia
4.Brunet wieczorową porą
5.Poszukiwany poszukiwana

Rozmowy kontrolowane to nie jest film Bareji wielki znawco.

ocenił(a) film na 9
Iluvatar

"Rozmowy kontrolowane to nie jest film Bareji wielki znawco."-a co ja jakimś znawcą jestem?Nie jestem!Poza tym każdy moze sie pomylić więc daruj sobie takie komentarze

ocenił(a) film na 10

Film absolutny!! paradoksy sięgają Monthy Pythona, tyle że w realu ;-)
teksty prze-bombowe... sytuacje dograne bez pudła, zwróć uwagę na "pościg za niewierną" żoną derektora .... nie ma o czym mówić, re-we-la!!! padam ze śmiechu za każdym razem, jak to oglądam, bez dwóch zdań. Poza tym wszystko, np.:
" -Nazwisko
- brlbrlum
-Nazwisko!
-...Właśnie zastanawiam się.."
absolutny obłęd!