PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8394}
6,4 4,2 tys. ocen
6,4 10 1 4166
5,7 10 krytyków
Creepshow
powrót do forum filmu Creepshow

Byla to seria opowiesci, ktore zaczynaly sie tak, ze opowiadal je starzec a pozniej przechodzily w film. Lecialo to w tv jak bylem maly, czyli podejrzewam, ze koniec 80 lat. Wiem, ze sralem wtedy w gacie ze strachu(oczywiscie w przenosni), jak to ogladalem. Pamietam odcinek, w ktorym kobieta, ktora nie mogla miec dziecka rzucila slowa na wiatr, ze moze byc nawet jez oby sie urodzilo no i sie urodzil jez..... Czy ktos cos takiego kojarzy??
Jezeli tak prosze o pomoc jaki to tytul. Nie pamietam ile bylo odcinkow ale chyba tylko kilka, jak komus cos swita to bede wdzieczny za podpowiedz.

użytkownik usunięty
Luko

Kiedyś tez cos takiego ogladalam ale nie pamietam tego starca,byly to opowiesci grozy i kazdy byl o czyms innym. Sukalam kiedys i mozliwe ze sa to Niesamowite historie-Amazing Stories Stephena Spielberg'a.Są z 1985, wiec by pasowało.

użytkownik usunięty

wlasnie sprawdzalam na Filmwebie i w tym filmie gra jakis bajarz-starzec, wiec to pewnie ten film.

Luko

to mogą "opowieści z krypty" o ile się nie mylę.

ocenił(a) film na 8
Luko

Witam

Ja również od kilku lat szukam tego serialu. Niestety strasznie mało pamiętam bo serial oglądałem będąc małym chłopcem. Jedyne co utkwiło w pamięci to postać narratora i ponury, złowieszczy wręcz klimat baśni opowiadanych w każdym odcinku. Na szczęście całkiem niedawno udało mi się znaleźć coś takiego:
Storyteller: http://www.filmweb.pl/Bajarz+1988+o+filmie,Film,id=10906
Poczytałem troche na IMDB (http://www.imdb.com/title/tt0092383/) i w jednym z epizodów pojawia się motyw kobiety mającej jeża za syna. Niestety nie mogę tego nigdzie dorwać ale z tego co wyczytałem, jestem na 90% przekonany że to o ten serial chodzi.
Sorry za takie późne info ale sam dopiero niedawno to wyczaiłem. Poza tym daję znać tutaj dla wszystkich, którzy szukają jakiś namiarów na ten serial, a wiem że jest ich całkiem sporo.

OLO_XVII

To napewno Bajadz... mam go na DVD wiec jestem pewien a odcinek z jeżem nosi tytuł "Hans, My Hedgehog" to 5 odcinek serialu (całość składa sie z 9 odcinków)