PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33194}

Cujo

1983
5,8 5,6 tys. ocen
5,8 10 1 5634
6,0 7 krytyków
Cujo
powrót do forum filmu Cujo

Opuszczono wiele waznych rzeczy, a na koniec to przypominało "Przeminelo z wiatrem";/ Znieksztalcenie zakonczenia zmienilo jego wymowe, Donna w ksiazce przeciez nie zastrzeliła Cujo tylko go zatłukła, miało to pokazać przecież do czego zdolna jest samica w obronie młodych, miała go pokonać swoją siłą i odwagą a nie kulką z pistoletu;/ No i ten happyend mnie zaskoczyl, w ksiazce tak kolorowo nie bylo. Plusem filmu sa dobre zdjecia (Cujo na dachu i przedniej szybie samochodu, i widok z góry na walczaca Donne i psa).Zdecydowanie brakowało temu filmowi "czegos". Jednak najlepsze kingery wychodza spod reki Carpentera.

ocenił(a) film na 3
Solje

Popieram... film nudny - tylko 4/10, a książka super! To napięcie budowane przez Kinga... eh.

ocenił(a) film na 6
Solje

film wg mnie niezły, al książka lepsza, też nie wiem po co happy end, ale tak w ogóle to wypadało by napisać najpierw SPOILER< skoro już informujesz o zakończeniu.ja tam daje mu 6/10, bo mimo wszystko jest impomujący technicznie i dobrze zagrany.

kangur_msc_CM

ja z koleji bym wolała inne zakończenie jak w ksiazce i myślę że mi sie bedzie podobac zakonczenie filmowe :D

ocenił(a) film na 4
Jane_Mary20

Mogliby zrobić jakiś solidny remake, bo podstawa na film świetna