PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=968}

Człowiek widmo

Hollow Man
2000
6,1 24 tys. ocen
6,1 10 1 23965
5,6 14 krytyków
Człowiek widmo
powrót do forum filmu Człowiek widmo

Wpadka

ocenił(a) film na 6

Możliwe że jakiegoś detalu nie dowidziałem ale w jednej z końcowych scen walki dwójki bohaterów z "człowiekiem widmo" mr. WIDMO udeża czymś metalowym w skrzynkę "z prądem" po czym zostaje porażony. Wszystko OK ale skoro wszędzie było pełno wody i nadal leciała ona ze zraszaczy to dlaczego dwójka ziomków nie została porażona?? Rozumiem gumowe podeszwy ale CIĄGLE widać "opad".

ocenił(a) film na 7
23xxx

No to rzeczywiście mamy błąd. Nie zwróciłem wcześniej na to uwagi, a widziałem film już kilka razy.

23xxx

wiesz co tez o tym samym pomyślalm jak oglądałam ten film...to sie dalo od razu zaóważyc...no i do tego xze jeszcze potem przezyl skoro poraził go prąd o tak dużym napięciu to przecież nie mialby szans....wogule to wszystko to takie bylo...ja bym inaczej zakonczyla ten film..ale trudno
pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 7
23xxx

Sam początek filmu był jeszcze w miarę realistyczny (pomijając
niewidzialność), ale końcówka była po prostu śmieszna. Wracając do
wpadek, to skoro całe laboratorium wybuchło, to w jaki sposób ten koleś
dostał się potem na windę. Rozumiem, że mógł się sprężyć i szybko
wchodzić na górę, ale "ziomki" ledwo zdążyły uciec przed ogniem, a on
przecież miał jeszcze dodatkowe opóźnienie w stosunku do nich. Jeśli zaś
chodzi o prąd to też to od razu zauważyłem, tak samo jak to, że po
wyjściu z tego pomieszczenia, gdzie ich chciał zamrozić, babka
przytargała kosz z papierami i go podpaliła, zamiast zmienić temperaturę
w pokoju, tak samo jak to zrobił ten niewidzialny.

ocenił(a) film na 6
zorbak

Masz zupełną rację :) Ja byłem pewien że skoro tak szybko się zrobiło zimno w tej "lodówce" to powinna "ziomka" zostawić w tym pomieszczeniu (minuta chyba go nie zbawiłaby) a "baba ziomek" podkręciłaby temperaturę :) Od płonącego papieru niema przecież takiego ciepła aby ogrzać "ziomka" w tak dużym pomieszczeniu :)

ocenił(a) film na 7
23xxx

Jest jeszcze scena z tym elektromagnesem. Jak otwierała drzwi w tej
lodówce. Skoro drzwi były z metalu i te "trzymajki" do metalowej belki
również, to dlaczego magnes przyciągnął tylko tą belkę? Przecież gdyby
przyciągał także drzwi, to by babka takiego dużego elektromagnesu nie przesunęła. W sumie to gdyby przyciągał tylko belkę, to też nie jestem
pewien czy by dała radę. (Odpisuje tak późno, bo dopiero teraz to sobie
to przypomniałem)

ocenił(a) film na 6
zorbak

No niestety nie mam jak teraz tego zweryfikować ale powiem tyle, że muszą jakoś "pokolorować" film żeby dało się oglądać. Jakby zrobili z tego kaszane na wzór telenoweli czy czegoś takiego to wątpię aby ktokolwiek z ciekawością śledził dalsze wydarzenia (kolejne minuty filmu).

ocenił(a) film na 6
zorbak

Ciekaw jestem czy dostanę jakieś punkciki za dodanie kontrybucji (ciekawostki odnośnie prądu). :) Już 4 dni czekam i coś się nie zapowiada chyba że dostane jakieś punkciki. Fajnie by było mieć choć 1 honorowy :)