PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=526137}

Czarny łabędź

Black Swan
2010
7,7 375 tys. ocen
7,7 10 1 375476
7,4 68 krytyków
Czarny łabędź
powrót do forum filmu Czarny łabędź

Jak myślicie co stało się z Niną po tym jak skończył się ostatni taniec łabędzia...? :) To co
wydaje się oczywiste, byłoby zbyt banalne...

użytkownik usunięty
mmalecki1984

wiesz, rany kłute brzucha są zazwyczaj śmiertelne.

ocenił(a) film na 9

Nina po dwóch operacjach (pierwsza doraźna; druga miała na celu naprawę narządów wewnętrznych), po których spędziła w szpitalu około miesiąca została ładnie poproszona o zakończenie współpracy ze szkołą baletową. Następnie, załamana i zrozpaczona matka, wezwała wysokich i "objętościowo dużych" panów w białym samochodzie, po to by córusi założyli sweterek z przydługawymi rękawami, a następnie w tylnej części białego samochodu odwieźli ją do równie białego szpitala, gdzie w - jakżeby inaczej - białym pokoju wyłożonym gąbką odpoczywała, regularnie przerywając odpoczynek na rozmowy z takim panem, który myśli, że wie więcej od ciebie i wciska ci banialuki, a na dodatek faszeruje tabletkami.

Dalej mój dar przewidywania przyszłości nie działa i nie widzę co robiła po wyjściu (o ile do tego doszło) ze szpitala...

PS. Tym tekstem nie chciałem nikogo obrażać. ;)

ocenił(a) film na 7
proud_pl

proud_pl dobry jesteś, ale wydaje mi się że z tym psychiatrykiem to przesada xD Nie zeszła by tak na "psy"

ocenił(a) film na 10
kasiakt12

podoba mi się bardzo ta możliwość interpretacji końcówki.
ale wypowiedź proud_pl nasunęła mi inną myśl. wymyślmy dalsze losy Niny od momentu w który skończył ten użytkownik.

... Nina wyszła ze szpitala i postanowiła zemścić się na osobach które uważała za winnych jej choroby psychicznej czyli matce i Leroyu....

użytkownik usunięty
proud_pl

...tak też można. :)

ocenił(a) film na 9
proud_pl

Przecież wszystko to co napisałem było ironią i sarkazmem. ;) Nie pisałem tamtego posta na poważnie...

ocenił(a) film na 10
proud_pl

no przecież wiadomo :) przez twój post wysunęłam propozycje by "bawić się" filmem dokładając dalszą część lekkiej i niczym nie skrępowanej głupiej interpretacji, ale jak widać nikogo to nie zainteresowało.