Masz szczęście że na tym portalu nie obowiązuje cenzus intelektualny, wtedy byś swoje wypociny pisał na jakimś portalu typu samosia.
Nie wiem, co to jest ta samosia, ale to pewnie próba obrażanie mnie w sposób gimbusiarski
Widzę że lubisz wracać do okresu gimnazjum, co jest Wojtuś ? Tak bardzo lubiłeś mieć tą głowę we wnętrzu toalety ?
Niestety ktoś to zgłosił, moderator stwierdził,że nic tam nie widzi, ale i tak dostałeś bloka dla zasady. Nie masz więc powodów do dumy:)
Zaufani ludzie to 6 pozostałych krasnoludków w japonkach i z reklamówkami z biedry pod pachą? Bawią się ci ludzie w Krk, oj bawią
Daj sobie ziomuś spokój z tymi dziećmi Avengers ;) Mają zrypany gust filmowy i swoje oceny wystawiają na podstawie czyichś ocen, każdemu filmowi, na który jest hype dają 10/10 i <3. Najlepsza część jest, jak typek powołując się na RT, mówi że powinieneś zmienić ocenę, na taką jaka tam jest, bo oni lepiej wiedzą co ci się podoba, a co nie, a potem mówi, że nie należy się sugerować ich ocenami i samemu oceniać filmy. Czepia się o ocenę 8/10 dla Hobbita, a sam wystawia Ant-manowi 8/10, SW:TFA 10/10, a Nienawistnej Ósemce 8/10 (no bo oczywiście Ant-Man jest od Marvela, na star warsy jest hype, a Hateful Eight to przecież film Tarantino, więc nie można im dać niskiej oceny)
Po prostu mistrzowie...
Co za roznica jaki koles ma awatar czy nick, badz ile ma lat? Jesli w jakiejkolwiek rozmowie uwazasz to za argument dyskredytujacy takie osoby to troche smutno....
Byc moze pamietasz siebie z czasow mlodosci jako polmozga ktory nie mial wiedzy na zaden temat.
Osobicie siebie pamietam troche inaczej i wiem ze nawet wtedy uzycie argumentu "on gada glupoty...no spojrz tylko na jego nick....on musi gadac glupoty" uwazalem za calkowite dno osob bez argumentacji. Rownie dobrze mozesz powiedziec ze ktos nie ma racji bo jest rudy...
Jesli rzeczywiscie masz cos w glowie jak o sobie sadzisz, to jestem przekonany ze powinienes sobie poradzic w dyskusji z kazdym nawet dzieckiem czy idiota, bez uzywania "ostatecznego argumentu"...."dobra nie bede sie klocic z gimbaza"
No i na boga ostatnia rzecz. To ze jestes od kogos starszy o te "3-6 lat" to zaden wyczyn i z cala pewnoscia nie robi z ciebie kogos madrzejszego badz dojrzalszego od twojego rozmowcy.
Jesli cie to tak boli to nie zaczynaj rozmowy z jakimis "dzieciakami" bo skoro i tak nie potrafisz prowadzic merytorycznej rozmowy bo ci wiek nieodpowiada to po co zaczynac?
Najwyrazniej starasz sobie "wyrobic" marke na filmwebie (i mozliwe na inych portalach), ze pozniej byc pseudo-wojewodzkim polskiego kina, ale nie tedy droga mistrzu.
P.S. swoja droga czytalem pare twoich komentarzy pod filmami na podstawie komiksow i jak je jedziesz za to ze sa cukierkowe i co chwila suche dowcipy leca. No wiec wodzu "kiraci z karaibow" to dokladnie to samo tylko ze w innym uniwersum. lol
Polskie znaki nie sa koniecznoscia w internecie. Kwestia wyboru.
Za brak przecinkow w szkole, ocena ogolna moze byc zmniejszona, jednak dalej przewazajaca wage bedzie miala tresc.
Idac jeszcze dalej, mozna nawet posilkowac sie regulaminem tej strony i tam tez nic o tym mowy nie bedzie.
Wymyslamy nieistniejace reguly konwersacji zeby kogos zdyskredytowac? ciekawe
Nieistniejące reguły konwersacji? Brak przecinków o niczym nie świadczy? Tak samo brak polskich znaków? Głupszego usprawiedliwienia niedouczenia nie słyszałem. I to debilne porównanie, że życie to nie szkoła.
Idąc twoim tokiem rozumowania, a lubisz ten zwrot, można być skończonym jełopem, bo regulamin tego nie zabrania.
Strzelam, że jeszcze się uczysz i chcesz wszystkim udowodnić, że nie jest ważne, co mówią nauczyciele, bo życie rządzi się swoimi prawami.
Oczywiscie ze mozna byc skonczonym jelopem. Wolny kraj...
Zadnego porownania, ze "zycie to nie szkola" nie bylo, ale spoko...
I zle strzelasz.
Ja z kolei nie bede strzelac i powiem ze ty sie napewno uczysz, bo tylko osoba ktora dopiero rozkwita intlektualnie moze uzywac takich argumentow. Jednak mi to wogole nie wadzi, bo:
a) wiek ani wyksztalcenie nie maja wplywu na mozliwosc komentowania, badz kogos dyskredytowania z tego powodu
b) piszac odpowiedz do twojego komentarza mialem swiadomosc tego, ze moge byc zaatakowany przez niedowartosciowanego krytyka filmowego ktory wlasnie skonczyl liceum i zaczyna swoja studencka przygode.
co do reszty to cytat z gory.
"Polskie znaki nie sa koniecznoscia w internecie. Kwestia wyboru.
Za brak przecinkow w szkole, ocena ogolna moze byc zmniejszona, jednak dalej przewazajaca wage bedzie miala tresc."
Co do zycia i nauczycieli (calkiem zabawne to akurat bylo) to pare przykladow z zycia:
- nie raz czy dwa profesorowie (inteligencja naszego narodu) informacje wysylane na maile badz aktualizowane na stronie nie posiadaly nie tylko polskich znakow, ale jakakolwiek interpunkcja byla fikcja i marzeniem.
- i tak...to co mowia nauczyciele, a to co nas uczy zycie, to dwie rozne kwestie i zadko sie pokrywaja.
- polecam zapoznanie sie z "netykieta" czyli swoiste zasady obowiazujace w internecie.
Czy moge dostac link z twoimi regulami pisania w internecie? Jesli nie posiadasz zrodla innego niz "pani domu" albo tego typu strony to obawiam sie ze tylko wymyslasz sobie wlasne reguly, bo nie dajesz rady inaczej odpowiedz.
Jestem przekonany, ze osoba tak "stara" (bo wszyscy inni maja od ciebie mniej i dlatego nie sa godni na odpowiedz inna niz "jestes za mlody") i doswiadczona nie rzuca slow na wiatr, a jej wypociny beda mialy rzeczywisty odbior w postaci zrodla.
Jesli rzeczywiscie jestes starszy niz liceum to musisz wiedziec ze bez zrodla, zadna praca na studiach ci nie przejdzie. Tak wiec czekam na bibliografie o tych zasadach.
Sam oceniłem "Bitwę" na 8/10, ale zgadzam się z tobą, co do katedry ;p On zawsze musi jeździć po Marvelu, nawet jeśli nie jest to MCU ;) Nik tego nie zrozumie, ale wszyscy mają go dosyć. A szkoda, bo gdyby się ogarnął, to można by było nawet sensownie z nim porozmawiać.
Daj przykład jakiegoś filmu, który z ocenami na poziome 20% był dobry, no czekam.
Nie bywam na tej stronce zbyt często, więc nie znam filmów z akurat takim przedziałem procentowym, więc się raczej nie doczekasz.
Supcioman ze stali to majstersztyk. Ach ta planeta... Dobrxe że ją pokazali w końcu. I efekty super. Mocne 8!
No dziwne by było, gdyby nie zarobił chociaż na zwrot kosztów po takiej nagonce medialnej i codziennym częstowaniu ludzi spotami.
Pomyśl trochę przed napisaniem czegoś
Są filmy, które nawet na ten symboliczny zwrot kosztów nie zarobiły. Pomyśl trochę przed napisaniem czegoś.
Są, ale ten, zważywszy na fakt kampanii reklamowej, raczej na to zarobi.
Nie odbijaj w ten sposób piłeczki, młody
Skąd ty możesz wiedzieć który film na siebie zarobi, a który nie ? Mało ci porażek związanych z MCU w swoich przewidywaniach, filmwebowa wyrocznio ?
To gdybanie, więc nigdy nic nie wiadomo na pewno.
Akurat porażkę artystyczną GotG przewidziałem - film okazał się najgorszym z MCU, tak samo Ant Man.
Chyba najlepszy, nikt o zdrowych zmysłach nie nazwie Gotg porażką, przykładem mogą być twoje zimno przyjęte wypociny, które śmiesz nazywać recenzją. Ile tam użytkowników się z tobą zgodziło ? 10% ,12 ?
Akurat moje recenzje oceniane są przez ludzi, którzy mnie nie lubią i ich procenty nie mają żadnego odzwierciedlenia z moim gustem. Minusy nie pochodzą z tego,że ktoś się ze mną nie zgadza, tylko,że mnie nie lubi, bo np. napisałem jakiemuś 13 latkowi,że ma 13 lat i się obraził.
Niestety gadamy o filmach, więc zwroty "ktoś musiałby być głupi" lub "nikt przy zdrowych zmysłach" są tu kuriozalne. Ja np. gardzę połową z twoich ocen, ale nigdy ci o tym nie mówię, a tym bardziej nie twierdzę,że jesteś przez to idiotą. Niestety ty - odwrotnie, jesteś z tego pokolenia, które uważa ludzi z odmiennym zdaniem za wrogów numer 1, których należy tępić. Tak jak mówiłem - z wiekiem zmądrzejesz i zobaczysz,że te faszystowskie gimb bzdury były głupie i nie powinieneś tak pisać
Ale powiedz mi gościu jak Cie można lubić, wyzywasz wszystko i wszystkich, oceniasz filmy po kampanii marketingowej, w dodatku próbujesz kogoś przekonywać do własnego zdania. GotG mógłbyś nazwać porażką jakby zarobił 100 milionów i był mieszany z błotem przez fanów komiksu jak np. Batman i Robin. Natomiast strażnicy okazali się sukcesem nie tylko jeśli chodzi o box office, ale też o poziom zadowolenia starych wyjadaczy komiksów. Tępić kolego to tu należy ciebie, na całe szczęście userzy tego portalu dają ci popalić.
Mogę nazwać porażką każdy film jaki uznam za porażkę. I nawet armia z twojego cukierkowego królestwa mnie nie powstrzyma!
Możesz, ale osoba dojrzała zrobi to raz, a nie będzie wchodzić na każdy temat, bądź post związany z danym filmem i pisać o tym że jest zły.
Dobrze,że masz swoje zdanie,ale ja mam prawo się nie zgadzać z nim czy wręcz je wykpić. Co zrobię w ten sposób: o dojrzałości powinni mówić ludzie dojrzali, nie królowie nocy, którzy wrócili pijani ze studniówki
Na tyle cię stać ? Po kimś kto ocenia filmy na podstawie kampanii marketingowej i trailerów, a ludzi na podstawie avataru i wieku, spodziewałem się lepszej wypowiedzi.