PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33076}

Dealer

Pusher
1996
7,4 17 tys. ocen
7,4 10 1 16745
7,5 26 krytyków
Dealer
powrót do forum filmu Dealer

Chyba nie zrozumiałem...

użytkownik usunięty

UWAGA! MOŻLIWE SPOILERY

Witam,

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi w tym filmie? Co było zamysłem reżysera? Ukazanie tygodnia dilera, który wpadł po uszy w g...o? Naprawdę "tylko" to...?

Film jest tak zajebiście nakręcony, bohaterowie - ich ubiór, wygląd, styl - są rewelacyjni, do momentu przesłuchania film miał nawet ciekawą historię z perspektywami na coś "więcej". Nie wiem jak to określić... Ja po prostu się zawiodłem. Może ten film był zbyt realistyczny i krótki? Może ja jednak pominąłem coś istotnego? W żadnym przypadku film mnie nie znudził lecz po prostu rozczarował. Zabrakło tego "czegoś".

W tym momencie wystawiłbym 6/10 ale odpuszczę sobie, bo chyba nie zasługuje na tak niską notę.

użytkownik usunięty

Naprawdę tylko to. Ważne jak to ukazał.

użytkownik usunięty

W takim razie mam mieszane uczucia. Na pewno jest to dobre kino ale widocznie nie dla mnie. Może druga i trzecia część pozwoli mi przekonać się do "Dilera"?

użytkownik usunięty

Może. Druga jest bardziej "dramatyczna" i konkretna fabularnie.

użytkownik usunięty

A jest to jakaś kontynuacja pierwszej części? Są jakieś nawiązania? Sprawi, że bardziej docenię pierwowzór?

użytkownik usunięty

Są tylko postacie, no, jeszcze drobne nawiązanie do 1.

użytkownik usunięty

Postaram się obejrzeć wszystkie i być może podejmę się próby oceny tej części :)