PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33076}

Dealer

Pusher
1996
7,4 17 tys. ocen
7,4 10 1 16745
7,5 26 krytyków
Dealer
powrót do forum filmu Dealer

Zachowanie głównego bohatera to oportunizm razy głupota. Wzbudza politowanie. Nie kupuję tego.

ocenił(a) film na 9
stawor80

Co innego jest w "Hobbit: Pustkowie Smauga", które zostało przez Ciebie ocenione na 10. Może po prosty wróć do prostszych filmów tego typu.

ocenił(a) film na 5
NedznySzczur

Myślę, że Dealer w niczym nie ustępuje infantylizmowi Hobbitowi. Na tym podobieństwa się kończą. Tak to już jest w filmach fantasy, że na wiele rzeczy można przymknąć oko, bo takie jest założenie gatunku. W kinie obyczajowym, powinny obowiązywać pewne konwenanse. Przerysowanie ww. cech bohatera jest dla mnie trudne do zaakceptowania, bo wyszło to strasznie nienaturalnie, wręcz wypaczone.

ocenił(a) film na 9
stawor80

Może ratować Cię fakt, że nigdy nie obracałeś się w "takim towarzystwie".

ocenił(a) film na 5
NedznySzczur

Myślałem, że żeby być socjopatą to trzeba mieć coś pod kopułą, a tu masz... Wyszedłem na ignoranta.

ocenił(a) film na 8
stawor80

jeśli w osobie Franka dopatrzyłeś się socjopaty, to rzeczywiście wyszedłeś na ignoranta i głupca przy okazji "Znafco" :)

ocenił(a) film na 5
ordzik89

https://pl.wikipedia.org/wiki/Socjopatia
Jeśli cały czas tego nie zauważasz, to nie odpisuj. Z próżnego i Salomon nie naleje...

ocenił(a) film na 8
stawor80

Może kiedyś będziesz miał okazję przekonać się na własnej skórze gdy trafisz na takiego "socjopatę" ,a wówczas zmienisz zdanie. Gdzieś Ty się człowieku chował?

ocenił(a) film na 7
Bokciu

Zapewne jak 95% osob w normalnej rodzinie.
Bokciu jak dilowanie narkotykami i bijatyki to dla Ciebie norma to wspolczuje.

ocenił(a) film na 8
astral_dream

Pytanie tylko w którym miejscu mojej wypowiedzi twierdzę iż to norma?