PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11726}
7,5 303 tys. ocen
7,5 10 1 303372
6,9 41 krytyków
Dirty Dancing
powrót do forum filmu Dirty Dancing

10/10

ocenił(a) film na 10

Piękny, piękny film.
Uwielbiam go.
Klasyka.

HoRRoRowa_PanieNka

Klasyka czego ???? Kina??Jest to film dla 17,18 letnich panienek,które na pewno zakochają się w Patricku Swayze.Jak dla mnie przyzwoity film z bardzo dobrą muzyką i tyle.Kultowym uczyniły go własnie te nastolatki ,które oglądały "Dirty Dancing " po kilkanascie razy

ocenił(a) film na 10
emigrant007

Otóż tak, klasyka kina. Film widziałam raz i mam 13 lat. Nie "kocham" Patricka Swayze, tym bardziej, że on już nie żyje. Był według mnie świetnym aktorem. Chodzi nie tylko o niego. Jennifer Grey też zagrała świetnie. Kocham muzykę z tego filmu i taniec. Dlatego uważam, że jest piękny.
Kontynuacja okazała się jednak katastrofą.

HoRRoRowa_PanieNka

Ok.Niektórzy piszą ARCYDZIEŁO,Ty napisałaś piękny,po prostu Cię zachwycił,i nie dziwię się,Ten film pomimo upływu 23 lat od jego powstania się nie starzeje i ciągle ogląda się go z przyjemnością muszę stwierdzić.Na pewno do niego wrócisz i to nieraz on właśnie coś takiego w sobie ma,że powiesz sobie "obejrzę to znów" i z taką samą przyjemnością jak za pierwszym razem.Zobaczysz.Co do "Dirty Dancing - 2" masz rację tego filmu w ogóle nie powinno być.Psuje tylko ocenę pierwszej części ,jeśli spojrzymy na obie jako na całość.

ocenił(a) film na 10
emigrant007

Cieszę się, że się zgadzamy co do sprawy ;), Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś się spotkamy na forum ;)