PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11726}
7,5 303 tys. ocen
7,5 10 1 303372
6,9 41 krytyków
Dirty Dancing
powrót do forum filmu Dirty Dancing

Niech se bedzie moze w drugiej setce ale to juz nie ta liga by moc byc w top 100. Film żerujący na prostych emocjach napalonych nastolatek ktore daja 10/10 "bo trzeba" za samo to ze jest o tancu. Nie wiem co sie stało ze tyle pozycji w gore poszedł. Chyba naprawde duzo osob go obejrzało ostatnio w telewizji i sypneło za wysokie noty.

ocenił(a) film na 10
Klopsik1988

To, że Tobie się nie podoba tego typu film to nie znaczy, że innym nie ma prawa się podobać.Film jest naprawdę wg świetny i nie tylko za to, że jest o tańcu.W ogóle każdy ma inny gust a jak wiadomo o gustach się nie dyskutuję.

mj184

To ze z filmów o tancu ten sie zdecydowanie wyroznia moze jest i prawda. Ale jak przyjdzie go porównywac z i innymi filmami z top 100 to nie ma innego racjonalnego wytłumaczenia czemu jest w ich gronia niz to ze po prostu ludzie( raczej kobiety) przeceniaja ten gatunek. Mysle ze zdecydowanie łatwiej jest zrobic typowo rozrywkowe kino niz film o powaznej tematyce. Moze i przesadziłem z tym ze film jest lubiany przez sam fakt ze jest o tancu bo wtedy Dirty Dancing 2 ze wzgedu ze jest nowszy jeszcze bardziej był by lubiany. Ale cos jest na rzeczy w tym kierunku i tyle. Ludzi ciagnie do filmów o miłosci( czyli i do tanca , najprostrzego pretekstu do fizycznego kontaktu) i zawsze sa dla nich bardziej tolerancyjni.

Klopsik1988

Oj nie wiem kto tu jest bardziej prostacki i egocnetryczny. Listę TOP 100 tworzą widzowie, to oni oddają głosy i to co znajdzie się na szczycie powinno zależeć od nich tylko i wyłącznie, więc innymi słowy mówiąc- lista ma mieć charakter jak najbardziej obiektywny, a nie subiektywny.
Jeżeli chcesz leczyc kompleksy małego siusiaka zrób sobie swoją własną mini listę TOP100 i onanizuj się przy niej. A nie manipuluj listą TOP100. To, że Tobie się ta pozycja nie podoba masz wielkie "ucho" do tego, oddałeś swój głos więc siedź cicho, a nie rządów Ci sie zachciewa parszywcu :)

negroz

Widze ze w 2 tematach napisałes dokładnie to samo.

ocenił(a) film na 10
Klopsik1988

a ja myślę że o wiele łatwiej zrobić poważny film niż dobre rozrywkowe kino,co do tego filmu mam wielki sentyment bo był jednym z pierwszych na których byłam w kinie,kolejki były takie że często biletów brakował i to przez długi czas,film ma już swoje lata a do tej pory jego popularność jest bardzo duża,nie ma chyba osoby która nawet jeśli go nie oglądała to przynajmniej o nim słyszała,to też chyba nie jest bez znaczenia,
uważam również że to nie jest tylo film o miłości czy tańcu (chociaż gdy wyszedł ten film szkoły przeżywały najazd chętnych,o wiele bardziej niż po owczesnych"gwiazdy tańczą..." czy jakoś tak
owszem o miłości opowiada również,i o jednej z tych najlepszych,o pierwszej miłości,ale poza tym mówi o zaufaniu,odpowiedzialności i o pierwszych poważnych wyborach w dopiero rozpoczętym dorosłym życiu
przy czym trzeba wziążć pod uwagę że film miał naprawdę niwielki budzet nawet jak na tamte czasy,a mimo to do tej pory robi wielkie wrażenie,pozdr*