Dla ciebie wszystko

The Best of Me
2014
7,3 80 tys. ocen
7,3 10 1 79794
5,3 6 krytyków
Dla ciebie wszystko
powrót do forum filmu Dla ciebie wszystko

Bardzo dramatyczna historia miłości, z gatunku tych, które wyciskają łzy.
W tym przypadku więcej łez smutku niż radości niestety, dlatego daję ocenę 9/10.

A takich "tatusiów" jak w tym filmie to powinno się kastrować, żeby nigdy nie mogli mieć dzieci. To straszne, jak można być takim człowiekiem. Aż trudno uwierzyć, że tacy ludzie mogą istnieć naprawdę. Tylko ktoś opętany przez szatana może zachowywać się tak jak ten patologiczny ojciec z filmu. Jak można aż tak nienawidzić własnego dziecka? To jest niewyobrażalne dla mnie.
Bywają toksyczni rodzice, którzy niszczą swoje dzieci psychicznie, ale to, co jest przedstawione w tym filmie, to jest jakiś koszmar, dramat do potęgi entej, brak mi słów. Ogólnie jestem zdołowana po obejrzeniu tego filmu, mimo że historia miłości piękna, ale co z tego... :(

Carin

Film piękny i też jestem zdania, że z ludźmi takimi jak "ten ojciec" powinno się postępować w bardzo ściśle określony sposób... jednak wydaje mi się, że to co przeżywają dzieci żyjące w podobnych warunkach, nie zostało oddane nawet w jednym procencie (pomijam finał). Np. w samej Polsce sytuacja nie wygląda ciekawie, zwłaszcza w rodzinach biedniejszych. W końcu Polacy w większości nie widzą nic złego w biciu dzieci. Chodzi mi o to, że niestety na świecie jest wiele zła, ale ludzie nie chcą go dostrzec,

ocenił(a) film na 9
Carin

Ale Sparks to doliniarz...