Nie wiem. Ale już oglądając zwiastun znalazłam dwie różnice między książką a filmem:
1. Amanda nie odwiedziła Dawson'a w więzieniu;
2. To ona po powrocie do Orientalu pierwsza znalazła się w garażu Tuck'a.
Więc i zakończenie może być inne.
Myśle, że akurat zakonczenie bedzie takie samo mimo różniacych sie innych wydarzen. Przynajmniej mam taka nadzieje bo takie zakonczenie ukazane jeszcze dobrze w filmie moze zrobic niezle wrażenie. Oby tego nie zmienili.
nie bylo jeszcze premiery to pewnie nikt nie wie :D ja nie czytalam akurat tej ksiazki Sparksa ale z niecierpliwoscia czekam na film!
Prawdopodobnie zakończenie zostanie książkowe, jak to u Sparksa (niestety?) bywa ;) Chociaż np. w przypadku "Wciąż ją kocham" można było dopowiedzieć sobie własne, które się różniło.
nie mam pojecia, ale jestem fanką ekranizacji Sparksa więc i na tę pójdę do kina! :)
książka zakończyła się smiercią Dawsona,którego serce przeszczepiono synowi Amandy,bardzo smutna historia ja jak czytałam ta ksiązkę miałam nadzieję że Dawson i Amanda postanowią walczyc o siebie,a niestety Amanda wróciła do męża alkoholika
*Spojler*
Przecież po wypadku Jareda się zmienił, ale jednak kurczę, smutno, widocznie nie dane było być im razem, zawsze coś stawało im na przeszkodzie do szczęścia.
na pewno. filmu jeszcze nie oglądałam, ale raczej w filmie nie zrobią szczęśliwego zakończenia skoro książka skończyła się smutno. to chyba nawet lepiej, bo nie lubię gdy w ekranizacjach diametralnie zmieniają fabułę.