może przesadzam, ale ostatnie ich produkcje są świetne jak: Dog soldiers, 28 days later oraz film, który przed chwilą skończyłem oglądać mowa tu o Deathwatch. film należy do tych produkcji, które oglądając rzeczewiście możemy się bać a po ukończeniu daje nam sporo do myślenia. No i klimat jest super , deszcz ,mgła, dziwne odgłosy i masa trupów .
Film Dog soldier jest...załosny.Przepraszam ze tak mowiie ale co jest takiego super w tym filmie? Anglicy niepotrafią utrzymać napięcia. Jesli chodzi o "wystrój" filmu obejrzyj "Jeżdżca bez głowy" a o trzymanie w napięciu...'Obcy I'.Faktycznie...po Dog soldier jest wiele do przemyslenia...niema co.
Nie pisałem, że po obejrzeniu, Dog Solddiers jest wiele do przemyślenia, chodziło mi o film deathwatch. A co do Horrorów Angielskich mi się podobają , przynajmniej nie powielają standartów z USA gdzie kręci się 10 filmów z Fredim lub Jasonem a w fabule zmieniają się tylko aktorzy którzy zostaną zabici. Uwielbiam horrory czy są krencone w USA czy w Angli mi wszystko jedno, aby były straszne i miały ciekawą fabułe.