PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37102}

Dolina cieni

Deathwatch
2002
6,2 4,1 tys. ocen
6,2 10 1 4081
5,0 3 krytyków
Dolina cieni
powrót do forum filmu Dolina cieni

Jakoś patrze i widze samą krytykę prawie :P
Obejrzełem i w cale nie uważam że film był beznadziejny. Ciekawy pomysł, nastrój grozy lepszy niż w ogladanym niedawno przeze mnie Zejściu (The Decent). Właściwie to sam koniec nasunął mi skojarzenie z innym filmem - Statek Widmo.
Współczuje ludziom którzy piszą że nie widzą o co chodziło w tym filmie. Jak widać było to dla was "zbyt ciężkie" intelektualnie kino. Radził bym przerzucić się na filmy Disney'a tam zawsze wszystko jet klarowne i proste. :)
Kto lubi "klimaty" wojenne, a do tego horrory, niech obejrzy... Ja nie uważam żdecydowanie poświęconych na ten film prawie 2 godzin za stracone. Wręcz przeciwnie :)
7/10

ocenił(a) film na 7
Evil_Camel

Zgadzam sie w 100% z tą opinia. Stwierdzę ze jest to ciekawy pomysł na film. Dramat wojenny + kino grozy ...jak dla mnie to cos nowego. Film moze byl czasami przewidywalny ale wiedzac co sie stanie i tak czulem lęk przed tym co sie za chwile stanie. Widoczny jest takze typowy element horroru jakim jest survival..czyli kazdy po kolei ginie. Przerazajace byly takze odglosy niemcow. Ogladalem ten film ze sluchawkami i te jęki wywarly na mnie ogromne wrazenie. Jedna scena byla tylko nie potrzebna, kiedy to jednego z zolnierzy zaatakowyly czerwone duchy z krwi

ocenił(a) film na 10
Evil_Camel

mhm. Ale Zejście też nie jest niczego sobie.
Dolina cieni jest dobrym, dobrym, dobrym filmem próbowałam zarazić rodzinę tym filmem niestety nie wysiedzieli...

ocenił(a) film na 7
Evil_Camel

Fajny i tyle, moja ocena to 7/10. Miał wystarczająco dobry klimat i ciekawy pomysł by nie stać się czymś słabym. Dla mnie jest to "Statek Widmo" na wojnie ;] Tamten film bardzo mi się podobał a zakończenie tego filmu jest na plus i to duży ;]

ocenił(a) film na 7
janek_02

Ma klimat trochę z bunkrem jest podlony gdzieś ktoś pozwiedzał ale wg mnie ten film znacznie leszy , nawet z Silnet Hill tez ma trochę :) no a i muzyka super, w sumie nic mnie nie straszyło lecz jednak film warty skuszenia :)

ocenił(a) film na 7
Evil_Camel

Zgadzam się! Film dużo lepszy aniżeli zdecydowana większość amerykańskich, pretensjonalnych i do bólu przewidywalnych gniotów w tym gatunku. Otoczka klimatu I Wojny Światowej dodała wiele smaku a już sam widok padającego non stop deszczu i trzęsących się z zimna żołnierzy sprawiał, że mnie samemu robiło się zimno. W jakiś sposób współczułem tym żołnierzom, że mają już i tak prze....., a najgorsze dopiero było przed nimi

ocenił(a) film na 7
henrycze

No właśnie żeby jakiś horror był straszy trzeba umieć się w czuć w tą historię , zawsze to powtarzam bo po co mówić kolejny raz.W cale nie był straszny, ciekawe czy tak samo by mówił gdyby tam był!O.