PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37102}

Dolina cieni

Deathwatch
2002
6,2 4,1 tys. ocen
6,2 10 1 4081
5,0 3 krytyków
Dolina cieni
powrót do forum filmu Dolina cieni

Łykłem hasło reklamowe jak młody pelikan. Podchodziłem do filmu 3 razy, dopiero dzisiaj rano dobrnąłem do końca. Po pierwsze realizacja - widać że nie dysponowano zbyt dużym wkładem finansowym, wojny wogóle niemal nie widać a jak już widać to tak na odp**** się. Brak szczegółów wogóle nie czuć klimatu wojny czy zagrozenia. Słabo zagrany, muzyka no jako taka jest ale ona nawet nie jest w stanie oddać uczucia zagrożenia. Ciężko mi cokolwiek powiedzieć bo po prostu nie mogłem się na czymkolwiek skupić. Sypą się błędy logiczne, jednak przeleciały mi przez głowe jak piasek przez sito więc nie przywołam zadnego z nich, ciekawy zapraszam do oglądania, to już kolejny zmarnowany wieczór.
5/10

Kolbe

Zgadzam się ze wszystkim co powiedział Kolbe. Niby sam pomysł fajny ale wykonanie cienkie. Dużo nielogiczności i wujowa końcówka. I tylko jedna scena w której poczułem jakiś większy lęk - ta w nocy z ziomkami w drutach kolczastych. Resztę filmu obejrzałem na luzie kompletnym, a chyba nie o to chodzi w horrorze. Do tego jeszcze, do filmu podchodziłem 2 razy i ostatecznie wystawiam ocene 4/10.

użytkownik usunięty
Kolbe

horror wojenny?

strasznie blado wypada w porównaniu z np. R-Point

5/10 imo.

tla mnie to byl bardziej film psychologiczny niz horror i wojenny...powiem szczeze ze jesli ktos potrafi ogladac filmy psychologiczne i je rozumie(jak Ja :P) to jest to ciekawa propozycja dla niego.

Tymol

Witam!
Lubię filmy psychologiczne, ale ten moim zdaniem był po prostu słaby.

ocenił(a) film na 2
Kolbe

ja się zgadzam ze wszystkim tylko nie z oceną

dal mnie to jest góra 2/10

tan film jest bardzo słaby....

przez cały czas wieje nudą, nic kompletnie się nie dzieje,
oglądałem go z kolegą i koleżanką, i po 1h już mieliśmy go serdecznie dosyć...

na pewno to nie jest horror...trochę próbuje psychologizować ten fim ale kompletnie nie potrafui wciągnąć widza....

no masakra....tak byłem pozytywnie nastawiony, i po zobaczeniu ocen i po przeczytanych opiniach, a film się okazał totalną klapę,
aż mi było wstyd przed znajomymi, że wybrałem takie ścierwo do oglądania w sobotni wieczór....

w porównaniu z innym brytyjskimi horrarami jak 28dni później czy Dog Soldiers, to Deathwatch jest jakieś 3 klasy niżej

Nie polecam najgorszemu wrogowi...

dałem ten filmowi 2 tylko dlatego, że chociaż zakończenie nie jest tragiczne...ale najgorsze jest to, żę jak oglądaliśmy ten film, to w ogole nas zakończenie nie interesowało, tylko chcieliśmy zeby ten film po prostu się skończył....