PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37102}

Dolina cieni

Deathwatch
2002
6,2 4,1 tys. ocen
6,2 10 1 4081
5,0 3 krytyków
Dolina cieni
powrót do forum filmu Dolina cieni

A jak myślicie, kim on był, jaka byla jego rola? Wedlug mnie to byl Sedzia w Czyśćcu. Pytanie tylko czy Dobry czy Zly? Dal szanse tylko Charliemu, a mysle,ze wiecej ludzi zaslugiwalo na szanse (Chevasse, Tate,Doc,Jennings, Hawkstone).

Ewela

Ja z początku myślałem , że on jest aniołem , który sprawdzał po kolei wszystkich czy mają czyste sumienia czy nie , jak później film pokazał wszyscy mieli coś na sumieniu oprócz Charliego i własnie dlatego on przeżył .

ocenił(a) film na 9
lux68

Ci żołnierze zginęli na froncie w momencie gdy na początku ten jeden żołnierz krzyczy żeby założyć maski bo gaz puścili Niemcy...pózniej trafiają do czyśćca i tam byli sądzeni tylko ten młody miał najczyściejszą duszę więc trafił do nieba czy jakoś tak :)

ocenił(a) film na 9
Generalfeldmarschall

jeszcze dodam że te krzyki w filmie, gdy niby ktoś biegnie na ich okop to nic innego jak trwająca dalej walka w prawdziwym świecie, bo jak wiemy często ciał w I Wojnie światowej nie usuwano z pola walki a można powiedzieć że ich ciała jakby dalej tam leżały i czasem dochodził do nich te okrzyki walki czy coś w tym stylu, ja tak rozumuję ten film Pozdrawiam :)