Z racji tego, że leciał wczoraj na Zone Europa o późnej porze i pomimo że naprawdę
robiłam wszystko, aby wytrwać do końca nie udało mi się zobaczyć zakończenia. Byłabym
wdzięczna gdyby ktoś zaspokoił moją ciekawość :)
Nie pamiętam jak dokładnie jest w filmie mogę podać książkowe. Z tego co pamiętam filmowe jest zbliżone do książki.
Okazuje się że Vera zamordowała męża (chyba uszkodziła hamulce w samochodzie?).
Dolores za radą Very także zamordowała swojego męża. Joe zginął w dzień zaćmienia tak jak Dolores zaplanowała, wpadając do studni. Jednak zamiast umrzeć od razu, przeżył upadek i próbował się wydostać. (Przed śmiercią Joe nie wykorzystał więcej Seleny ani nie roztrwonił większości skradzionych Dolores pieniędzy.)
Vera spadła ze schodów uciekając przed "kotami kurzu". Przeżyła upadek. W chwili jasności umysłu poprosiałą Doleres aby ją zabiła, gdyż nie może już wytrzymać nawiedzionych ją zjaw.
Adwokat informuje Dolores że Vera cały majątek przekazał jej. Dolores nie chce go przyjąć gdyż należy się dzieciom Very. Adwokat wyjaśnia że dzieci zginęły w wypadku samochodowym niedługo po mężu Very. Dziewczynka prowadził samochód który Vera podarowała chłopcu.
Dolores przekazuje anonimowo pieniądze na sierociniec. Dzieci i Dolores godzą się. (Selena i starszy syn John? gdyż Pete zgniła na wojnie)
BTW. polecam przeczytać książkę. Książka zachwyca film no cóż...