PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5127}

Dolores

Dolores Claiborne
1995
7,6 12 tys. ocen
7,6 10 1 11918
6,6 7 krytyków
Dolores
powrót do forum filmu Dolores

obok 'Skazanych na Shawshank', 'Zielonej Mili', 'Misery' czy 'Lśnienia'. Wg. mnie to jest włąśnie Top 5. Dzień wcześniej skónczyłem książkę i bardoz ucieszyłem się, że reżyser nie przeniósł historii na ekran w 100% tak samo jednocześnie zachowując wszystkie kluczowe elementy historii. Przekonjące aktorstwo wszystkich pierwszoplanowych postaci, nieco kameralna atmosfera i napięcie powodują, że spokojnie można wystawić temu filmowi ocenę bardzo dobrą. 8-9/10. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
Pr0t0n

Film jest dobry, ale bez rewelacji. Zdecydowanie lepszymi ekranizacjami sa np. "Stań przy mnie" i "Kraina wiecznego szczescia" jesli nie widziales, to polecam:)

ocenił(a) film na 8
trish1984

'Stań przy mnie' widziałem, 'Krainy...' nie. Ten pierwszy zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, choć oglądając go wciąż miałem wrażenie, że to jednak kino młodzieżowe, co oczywiście nie jest złe, po prostu inaczej się taki film ogląda nie będąc już nastolatkiem. Warto także wspomnieć o 'Sekretnym oknie' - może nie majstersztyk, ale za to J. Depp u Kinga ;).

Nigdy nie miałem specjalnego serca do 'Lśnienia', ale jakoś trzeba było to top 5 zapchać ;). Mam nadzieję, że nadchodząca 'Mgła' wślizgnie się tam bez problemu. Pozdrawiam!

Pr0t0n

Lśnienie w wersji Kinga i tego reżysera od Bastionu to klapa. Lśnienia Kubricka to arcydzieło

Dolores Claiborne to dla mnie najlepszy film na podstawie mistrza. A przynajmniej obok Misery. Zielona Mila i Skazani to doskonałe filmy tylko że wole thrillery i prawdziwe dramaty

No i Kathy Bates...

ocenił(a) film na 7
Waszes

Misery, Carrie z Sissy Spacek i Lśnienie Kubricka - nalepsze ekranizacje według mnie. Dolores też niczego sobie.