Dom na krańcu świata

A Home at the End of the World
2004
6,7 3,3 tys. ocen
6,7 10 1 3345
Dom na krańcu świata
powrót do forum filmu Dom na krańcu świata

Początek był świetny. Zabawny, fajne zwroty akcji, świetna klimatyczna muzyka lat 70 i zaskakująca rodzinna tragedia. Początkowo więc film bardzo wciągający! Później robiło się niestety gorzej. Do momentu złapania przez mamę chłopców na trzepaniu kapucyna było ok:) Później homoseksualizm był jak dla mnie przesadzony i niesmaczny. Dobra rola Farrella, zupełnie odmienna od twardzieli do których mnie przyzwyczaił, niestety jednak w roli znieweściałego zagubionego człowieka był jak dla mnie nadzbyt ... nieralny! A film ogólnie nudny i odstręczający! Swoboda lat 70 jest dla mnie niestety zbyt dostadna! Często gęsto kojarzyło mi się z paradą gejów ani jeżeli prawdziwą miłością tak aby nazwać ten film melodramatem! Dlatego 5/10 tylko!

Adash

No pewnie, bo termin "prawdziwa miłość" jest zarezerwowany dla par heteroseksualnych, nie dla gejów, i tylko o hetero można kręcić melodramaty ;)

Adash

Dla mnie tak: świetna muzyka, genialna rola Farrella, dużo pozytywnych emocji, momentami nudnawe + zakończenie do bani = 6,5 - ja jestem na tak.